Ce VREA să schimbe vicepremierul Sevil Shhaideh în LEGISLAȚIA privind ACHIZIȚIILE PUBLICE

Ce VREA să schimbe vicepremierul Sevil Shhaideh în LEGISLAȚIA privind ACHIZIȚIILE PUBLICE

Legislaţia referitoare la investiţiile şi finanţarea autorităţilor publice locale este ”clară” şi ”corespunde”, a afirmat ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Cu privire la legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, vicepremierul susţine că existenţa unor căi de atac la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) sau în instanţă este normală, informează News.ro.

ntrebată vineri, într-o conferinţă de presă, la Piteşti, dacă în opinia sa ar trebui modificată legislaţia care reglementează activitatea autorităţilor publice locale, în contextul în care mulţi primari susţin că le e teamă să mai semneze documente pentru că ar putea fi anchetaţi pentru diverse infracţiuni, Sevil Shhaideh a răspuns că în ceea ce priveşte investiţiile şi modul în care se face finanţarea autorităţilor publice legile sunt clare.  

"Eu cred că, în acest moment, pe zona de investiţii şi pe tot ceea ce înseamnă partea de finanţare a autorităţilor locale, legislaţia corespunde, este clară, ştiu ce au de făcut. Dacă există primari care înţeleg că sunt la primul mandat şi nu au suficientă experienţă sau suficiente informaţii, ne-am oferit să asigurăm tot suportul necesar în sprijinirea acestora. Şi, mai mult, atribuţia principală a Consiliului Judeţean pe care foarte multă lume o uită în ultima vreme este sprijinirea şi coordonarea autorităţilor locale. Deci eu cred că primarii, autorităţile din judeţ, se pot adresa cu maximă încredere Consiliului Judeţean să primească asistenţa tehnică necesară în vederea întocmirii proiectelor pe care dânşii încearcă să le realizeze", a declarat Shhaideh.  

În ceea ce priveşte legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, vicepremierul susţine că, în opinia sa căile, de atac la CNSC sau în instanţa de judecată sunt absolut normale.  

Ne puteți urmări și pe Google News

"Faptul că există căile de atac, şi eu consider că aşa trebuie să fie, şi asta prevede şi directiva europeană şi la CNSC şi la instanţă, cred că este normal să fie în legislaţie aşa ceva", a concluzionat Shhaideh.