Ce trebuie să ştii înainte de a mărturisi că ai înşelat

Ce trebuie să ştii înainte de a mărturisi că ai înşelat

Ai avut o aventură şi te gândeşti să te descarci mărturisind partenerului. Înainte să o faci, trebuie să ştii câteva lucruri.

1. Infidelitatea nu este un lucru aşa de obişnuit pe cât crezi. În urma unui sondaj online efectuat în 2006 şi publicat de The Times, s-a dovedit că, dintr-un număr de 46.000 de subiecţi, numai unul din cinci bărbaţi căsătoriţi şi una din zece femei măritate au avut relaţii extraconjugale.

2. Dacă eşti sigur/ă că partenerul/partenera nu are cum să afle despre escapada pe care ai avut-o în timpul unei călătorii de afaceri şi vrei ca relaţia ta să dureze, sinceritatea  nu este cea mai bună soluţie.

3. Te roade vinovăţia şi ai nevoie de un sfat? Respectă-ţi partenerul şi vorbeşte cu o persoană neutră, însă, niciodată nu te confesa prietenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

4. Dacă, în cele din urmă, se întrevede din ce în ce mai mult posibilitatea ca partenerul tău să afle, este mult mai bine să fii sincer/ă. O aventură de o noapte este scuzabilă. Minciuna, însă, nu.

5. Nu pune în pericol sănătatea sexuală a partenerului. Dacă ai fost atât de neglijent/ă şi nu ai folosit mijloace de protecţie, fă mai întâi testele pentru bolile cu transmitere sexuală şi abia apoi întoarce-te în patul perechii tale.

6. În cazul în care alegi să te confesezi, fă-o doar pentru două motive: fie vrei să-ţi îmbunătăţeşti relaţia, fie doreşti să îi pui capăt. Nu spune niciodată că ai avut o aventură pentru a te răzbuna sau pentru a fi plăti cu aceeaşi monedă.

7. De cele de mai multe ori, infidelitatea este un simptom, nu o cauză a problemelor în cuplu, iar, mărturisind, ai putea accentua şi mai mult aceste probleme. De exemplu, dacă motivezi că erai beat în atunci când ai înşelat, atunci problema este băutura.

8. Frank Pittman, expert în problemele de cuplu, spune că sunt patru tipuri de infidelitate: infidelitatea accidentală (un act neintenţionat, determinat de obicei de băutură sau de neglijenţă); relaţie extraconjugală romantică ( întâlneşti pe cineva ”absolut extraordinar” atunci când treci printr-o perioadă decriză a relaţiei); aranjamentul marital ( apare atunci când încerci să eviţi o căsătorie pe care nu ţi-o doreşti); infidelitatea patologică (apare la bărbaţii care simt în mod acut dorinţa de a-şi manifesta masculinitatea, afemeiaţii, sau la femeile care sunt fiicele sau fostele soţii ale unor afemeiaţi).

9. Relaţiile extraconjugale rămân principala cauză a divorţului, spun experţii britanici de la Grant Thornton.

10. Numai trei procente din 41.000 de bărbaţi infideli şi-au părăsit soţiile şi s-au căsătorit cu amantele lor, a precizat dr. Jan Halper, autorul cărţii ”Disperare mută: Adevărul despre un bărbat de succes”. Iar procentul divorţurilor în cazul celor care s-au căsătorit cu amanţii/amantele lor este de 75%.