Potrivit institutului Marea Britanie va avea cel mai mare grad de îndatorare din ultima jumătate de secol, adică, în jur de 100 de miliarde de lire sterline.

Chiar și în aceste condiții, cu o puternică susținere financiară din partea guvernului, experții financiari susțin că Regatul Unit va suferi un dezechilibru economic major.

Referitor la această situaţie, premierul Boris Johnson a afirmat că soluţia optimă pentru o creştere economică este rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, nu ruperea de blocul comunitar.

„Economia este cu 50-60 de miliarde de lire sterline mai mică decât ar fi trebuit. Așadar, în medie, suntem cu 2% mai jos decât estimările noastre (din 2016 – n.r.). În mare, este exact ce spuneau Banca Angliei, Institutul Național și alte instituții în 2016 (anul referendumului – n.r.). Nu e chiar atât de greu să-ți dai seama că în caz de Brexit fără acord, dacă îți rupi complet relațiile cu cel mai apropiat, cel mai mare și cel mai bogat vecin, te vei pune singur într-o situație mai rea decât ești acum. Exact cât de rău va fi, nu știm acum”, spune Paul Johnson, Institutul de Studii Fiscale, potrivit digi24.ro

Te-ar putea interesa și: