Evenimentul Zilei > Social > Ce trebuie să facă șoferii dacă sunt loviți de o mașină cu asigurare Euroins. Pașii de urmat pentru denunțarea poliței RCA
Ce trebuie să facă șoferii dacă sunt loviți de o mașină cu asigurare Euroins. Pașii de urmat pentru denunțarea poliței RCA

Ce trebuie să facă șoferii dacă sunt loviți de o mașină cu asigurare Euroins. Pașii de urmat pentru denunțarea poliței RCA

Șoferii se întreabă ce trebuie să procedeze dacă sunt loviți în trafic de o mașină ce are asigurare la Euroins. Aceștia au la dispoziție două variante, fie păstrează polița RCA, fie o denunță.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat că poate primi cereri de despăgubiri de la șoferii afectați de retragerea autorizației Euroins. 180 de milioane de lei sunt disponibili în FGA, singura problemă fiind aceea că service-urile auto ar putea refuza să repare mașina prin această metodă.

Dacă nu vor să facă asta, de teamă că trebuie să aștepte prea mult, șoferii pot denunța polița RCA încheiată cu Euroins.

Pași de urmat dacă vreți să denunțați polița de asigurare

Ce e important de știut este că dacă alegeți cea de-a doua variantă, în care denunțați polița RCA, din momentul în care cererea este procesată, mașina practic este neasigurată, iar astfel nu aveți voie să circulați pe drumurile publice.

Tot ce trebuie să faceți este să:

  • completați o cerere de renunțare;
  • trimiteți o cerere de plată la fondul de Garantare însoțită de câteva acte, printre care o copie de pe actul de identitate şi copie de pe polița de asigurare.

De asemenea, e bine de știut că polițele de asigurare rămân valabile încă trei luni de la pronunțarea falimentului Euroins.

Șoferii se tem de prețuri și mai mari la polițele RCA

Șoferii se tem acum că prețurile la asigurare vor crește și mai mult, iar toate aceste modificări din piață nu-i va afecta decât pe ei. „S-a scumpit tot, nu mai merge nimic”, spune un şofer. „Am avut asigurare la City Insurance și exact atunci am avut impact și nu mi-am mai recuperat paguba. Cu Euroins-ul cred că va fi tot la fel. Vor crește iar prețurile foarte mari. Deci nu sunt de acord”, mai spune un altul.

Un altul se arată revoltat pe cei care ne conduc, fiind de părere că guvernanții sunt de vină pentru tot. „Nu e bine pentru că ne afectează pe toți în trafic, în societate. Numai la noi se poate.  Ar trebui toți parlamentarii dați afară și puși o generație mai nouă, pentru că ăștia vor fura din neam în neam”, mai spune un şofer.