Ce spune un medic renumit despre imunitatea de grup în România

Ce spune un medic renumit despre imunitatea de grup în RomâniaSursa: Razvan valcaneantu

Medicul Ion Ștefan, infecționist, se arată optimist în ceea ce privește sfârșitul pandemiei afirmând că se va anula cumva posibilitatea apariției de mutații drastice și poate vom reuși imunitatea de grup.

Medicul Ion Ștefan, infecționist, atacă efectele pe termen lung ale pandemiei cu o armă atipică, mai ales în aceste vremuri, cu umorul său incredibil.

„Din fericire, eu zic că avem mai multe resurse terapeutice, arsenalul terapeutic s-a îmbunătățit. Avem antivirale. Cu siguranță, va continua și vaccinarea. Afișez un optimism prudent și cred că, dacă vor fi foarte multe cazuri într-o perioadă scurtă de timp, se va anula cumva posibilitatea apariției de mutații drastice și poate cine știe, cu același optimism, vom reuși imunitatea de grup”, a declarat, la Antena 3, locotenent colonel dr. Ion Ştefan, medic primar, șeful Secţiei Clinice de Boli Infecțioase de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Carol Davila.

Ce spune medicul despre imunitatea de grup

Medicul a fost întrebat dacă s-ar putea produce şi în România imunitatea de grup începând cu luna februarie: „Cred că aș fi prea optimist dacă m-aș gândi la martie, dar, în anul acesta, dacă lucrurile vor evolua favorabil, s-ar putea să dăm delete pandemiei!”

Pasiunea sa pentru literatură umoristică l-a ajutat să treacă mai ușor peste încercările din ultimii doi ani, când secţia de boli infecțioase pe care o conduce a fost sufocată de bolnavi. După volumele „Umor deosebit de grav” şi „Glume de Mestecat”, medicul primar specialist în boli infecțioase pregătește un nou volum, „Cu Masca pe căciulă”, un volum de epigrame pandemice, epigrame medicinale.

Medicul Ion Ștefan: Să iau viaţa în glumă a fost o decizie destul de serioasă

„Să iau viaţa în glumă a fost o decizie destul de serioasă, pentru că umorul, cât ar părea de neserios, trebuie tratat cu toată seriozitatea. Cu umorul, nu este de glumit. Într-o ţară tristă plină de umor, cum zicea cândva Bacovia, hazul de necaz a fost un test de rezistență, de subzistență şi chiar de existență pentru poporul român. Aşa că, terapia prin umor este una foarte necesară”, a spus medicul Ion Ştefan la Antena 3.

Medicul atacă pandemia într-un mod inedit: Distanţarea absolută, să nu mă credeți absurd, este doar dacă soţia-i mută, iar bărbatul este surd. În perioada de alertă, în vacanță cu soţia dacă ești, practici distanțarea corectă: ea la Mamaia, tu la Costinești, spune medicul cu mult umor.

Ne puteți urmări și pe Google News