Evenimentul Zilei > Politica > Ce spune ministrul Muncii despre salariul minim pe economie
Ce spune ministrul Muncii despre salariul minim pe economie

Ce spune ministrul Muncii despre salariul minim pe economie

În proiectul de buget pe anul 2016 nu este prevăzută majorarea salariului minim la 1.200 de lei de la 1 ianuarie, aşa cum promisese Guvernul Ponta.
Ministrul Muncii, Ana Costea, a spus că această problemă se află pe agenda Executivului.  
 
"Astăzi, la ora 13,00, premierul îi primeşte pe reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative. Se va demara procedura în urma discuţiilor pe care le avem. Ministerul Muncii a prezentat şi o să prezinte proiectul, care într-adevăr există şi a fost redactat de Ministerul Finanţelor Publice împreună cu Comisia Naţională de Prognoză, însă în şedinţa de Guvern din această săptămână s-a ridicat problema elaborării unui studiu pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care au semnalat o grevare a domniilor lor cu privire la majorarea în cuantumul pe care l-aţi prevăzut pentru ianuarie 2016. Deci problema se află pe agenda Guvernului", a spus Claudia-Ana Costea, citat de Agerpres. 
 
Întrebarea a fost adresată de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, care a precizat că există un studiu de impact cu privire la aplicarea unei majorări a salariului minim şi că acest studiu a fost realizat de Comisia Naţională de Prognoză. 
 
De asemenea, acesta a spus, la audierile de avizare a bugetului Ministerului din comisiile de specialitate, că a fost convocată de preşedintele Klaus Iohannis, dar a refuzat să ofere amănunte cu privire la motivul chemării.