„Gradul de adopţie în România al serviciilor cloud era sub 10% în 2013, însă, în următorii ani, ne așteptăm la o creştere semnificativă, ținând cont de faptul că se va da undă verde la fondurile europene, pentru perioada 2014 – 2020. Estimăm o creștere semnificativă a cererii din partea firmelor mici şi a instituţiilor publice, odată ce Comisia Europeană a stabilit regulile de finanţare a proiectelor din IT în 2014”, spune Nazmi Çağlar Bölük, CEO Euroweb România.

 Cea mai recentă statistică europeană arată că piața din România are un necesar și un poțential de creștere important în zona soluțiilor IT de business pentru companii. Adopția serviciilor cloud în sectorul privat reduce costurile de utilizare a soluțiilor IT (companiile pot face economii de la cheltuieli pentru servere, licențe software, hosting, colocare, mentenanță sau personal tehnic ultraspecializat), oferă acces la un model de tarifare bazat pe procentul de utilizare SAAS (Software As A Service), presupune flexibilitate, iar informația este foarte bine structurată și centralizată.

Sectorul public se orientează către tehnologia cloud computing din mai multe motive: în primul rând, reducerea costurilor și creșterea semnificativă a eficienței muncii în cadrul administrațiilor. În plus, adoptarea unor astfel de tehnologii permite realizarea facilă a unor sisteme orientate pe funcționalitate și pe nevoia cetățeanului pentru o interacțiune eficientă cu  administrația publică.