De asemenea, Lumea Justiției a dezvăluit în articolul “Procurorul, complice cu Covidul”, publicat marți, 7 aprilie 2020, că procurorul Călin Radu Bogdan de la PJS1, cu o vechime de doar doi ani în magistratură și semnatar de memorii #rezist, a pus sub sechestru 9.360 de teste pentru detectarea infecțiilor de coronavirus.

Procurorul a susținut atunci, că așteaptă ca testele să fie expertizate de specialiști.

În replică la decizia procurorului, Unifarm confirmă ca testele blocate nu au nicio problemă: „S-a apreciat ca dispozitivul este conform si autentic… Unifarm a valorificat, cu feedback extrem de pozitiv, primul lot de 4.500 teste”.

Potrivit reprezentanților Companiei Unifarm pentru decizia pe care a luat-o, procurorul Calin Radu Bogdan ar trebui dat urgent afară din magistratură și inculpat pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

În acest context, testele sunt cât se poate de conforme, procurorul Călin punând astfel în pericol sănătatea românilor, susține Lumea justiției

În legătură cu  valabilitatea testelor, aceasta este confirmată chiar de către compania Unifarm.

Ca urmare a deciziei procurorului Călin, furnizorul ale cărui teste au fost sechestrate a formulat plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Ca atare, furnizorul testelor sechestrate a depus în atenția Procurorului General al României Gabriela Scutea o plângere penală, care a fost înaintată către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

În aceste condiții, dosarul va fi coordonat administrativ de Parchetul General, potrivit luju.ro

Citiți mai multe pe luju.ro