Președintele PMP a făcut un anunț important cu privire la alegerile prezidențiale. Eugen Tomac a declarat la RFI că nu își dorește să participe la scrutinul din toamnă pentru fotoliul de la Cotroceni.

Foarte probabil după spusele acestuia, în cursa pentru Cotroceni, partidul său va fi reprezentat de un om care a fost întotdeauna aproape de Traian Băsescu. Mai ales în timpul mandatelor de președinte pe care le-a avut fostul șef al statului.

Tomac a mai menționat că PMP va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale.

„Suntem într-o analiză internă. Vrem să venim cu un candidat care să facă diferența față de tot ceea ce există în spațiul public ca posibili candidați și îi asigur pe toți cei care ne-au votat și pe toți cei care așteaptă un altfel de candidat din partea dreptei că PMP-ul este aproape de a-l prezenta pe cel care poate obține un număr de voturi chiar mai mare decât Dăncilă”, a spus președintele PMP.

Europarlamentarul a mai spus că nu își dorește să candideze la prezidențiale: „Nu, nu iau în calcul o asemenea candidatură, dar în clipa de față, PMP este într-o analiză profundă și în discuții destul de avansate cu oameni apropiați de PMP sau de președintele Băsescu, care sunt convins că pot face o figură frumoasă la alegerile din toamnă”.

Tomac consideră că „este posibil să fie un om apropiat PMP (…). În mod obligatoriu, sunt oameni care au fost întotdeauna aproape de președintele Băsescu, în mod special în timpul mandatelor de președinte”. El a mai adăugat că nu este vorba de un fost consilier prezidențial.