Ce șanse are România la semifinalele Campionatului European de handbal feminin, după victoria de senzație cu Spania. Video

Ce șanse are România la semifinalele Campionatului European de handbal feminin, după victoria de senzație cu Spania. Video

Supergolul marcat de Bazaliu a fost decisiv. România s-a impus în fața Spaniei la Campionatul European de handbal feminin în runda inaugurală a grupei principale, scor 28-27.

Finalul meciului dintre România și Spania a fost uluitor. S-a încheiat cu o bucurie uriașă a „tricolorelor” care au trecut pragul victorie în ultima clipă. Cu 10 secunde înainte de final, naționala lui Florentin Pera a fost egalată la 27, însă româncele mai aveau un atac rapid și o singură șansă să aducă victoria.

România a învins Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin, cu golul neașteptat marcat de Bianca Bazaliu, în ultima clipă, cu o aruncare de la 15 metri.

Bazaliu vrea să ajungă în semifinale

Bianca Bazaliu a vorbit despre victoria obținută de naționala României în primul meci din grupa principală, dar și despre decizia de ultim moment luată în ultima fază de joc. Cea care a dat golul decisiv este convinsă că acum România are mari șanse să intre în semifinalele Campionatului European.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trage puternic! La asta m-am gândit atunci când am decis să arunc la poartă. Mai erau doar câteva secunde, așa că am știut că ceea ce trebuie să fac, este să trag. Și mingea a intrat în plasă, sentimentul este de necrezut.

Ne simțim extraordinar după un astfel de final, foarte încrezătoare. Cred că echipa avea nevoie de un astfel de rezultat. Acest tip de victorie ne oferă aripi, crește moralul pentru fiecare dintre noi. Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Sentimentul este uimitor, vrem să câștigăm și următoarele jocuri”, a declarat Bianca Bazaliu conform wesport.ro.

Antrenorul echipei spaniole, pune victoria României pe seama norocului

Jose Ignacio Prades, selecționerul Spaniei, a comentat înfrângerea ibericelor. Acesta este de părere că rezultatul este unul nedrept și pune victoria României pe seama norocului.

„Este o înfrângere total nemeritată! Fetele au făcut un efort foarte mare. Dar așa e în sport și trebuie să învățăm. Înfrângerile fac parte din procesul de învățare. Fetele mereu au crezut că pot câștiga, dar ne-am duelat cu Pintea, care a fost grozavă, și cu Neagu, care ne-a făcut mult rău prin pasele și aruncările sale.

Doar ghinionul de la ultimele aruncări și acel dram de noroc pe care l-a avut România ne-au făcut să nu obținem mai mult. Nu pot să le reproșez nimic fetelor. Din contră. Acum trebuie să le încurajez, pentru că ne așteaptă o finală cu Țările de Jos”, a spus Jose Ignacio Prades, potrivit As.