Evenimentul Zilei > Politica > Ce s-a întâmplat după dezvăluirile Rise Project despre Barna. Detalii din culise
Ce s-a întâmplat după dezvăluirile Rise Project despre Barna. Detalii din culise

Ce s-a întâmplat după dezvăluirile Rise Project despre Barna. Detalii din culise

Ramona Puiuleț, unul dintre reporterii din spatele anchetei de la Rise Project despre afacerile lui Dan Barna, a discutat despre efectele pe care le-a avut materialul oferit de mass-media.

Ca o concluzie, jurnalista precizează că reacțiile negative venite din partea membrilor USR și nu numai reprezintă o  „frică de a vedea adevărul” a omului care a fost „supervizorul senin al unofr fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Într-un interviu acordat site-ului paginademedia.ro, Ramona Puiuleț afirmă că dezvăluirile despre Dan Barna au împărțit cititorii în două categorii: cei care au oprit finanțările către site-ul de investigați și cei care au început să doneze și, astfel, să susțină inițiativa.

„Pe noi oamenii nici măcar nu ne-au atacat pe conținut, ceea ce e foarte trist. Am ajuns în situația în care nu se mai face distincția dintre pont și sursă. Dan Barna nici măcar nu a negat faptele din materialul nostru, mai mult a încercat să minimalizeze importanța subiectulului”, spune jurnalista.

 

Jurnalista a clarificat și întrebarea care a fost pe buzele multor oameni „De ce acum?”. „Am considerat că e de interes public, fiind vorba de un politician care și-a anunțat candidatura la prezidențiale acum trei luni.  Noi cu asta ne ocupă, scriem despre subiecte de interes public. În plus, Dan Barna a și promovat proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”.

 

„Au mai fost oameni care au spus că noi am făcut plângerea de la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Noi nu colaborăm cu instituțiile statului, pentru că de cele mai multe scriem despre ele”

Ramona Puiuleț, jurnalistă Rise Project

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.