Ca o concluzie, jurnalista precizează că reacțiile negative venite din partea membrilor USR și nu numai reprezintă o  „frică de a vedea adevărul” a omului care a fost „supervizorul senin al unofr fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Într-un interviu acordat site-ului paginademedia.ro, Ramona Puiuleț afirmă că dezvăluirile despre Dan Barna au împărțit cititorii în două categorii: cei care au oprit finanțările către site-ul de investigați și cei care au început să doneze și, astfel, să susțină inițiativa.

„Pe noi oamenii nici măcar nu ne-au atacat pe conținut, ceea ce e foarte trist. Am ajuns în situația în care nu se mai face distincția dintre pont și sursă. Dan Barna nici măcar nu a negat faptele din materialul nostru, mai mult a încercat să minimalizeze importanța subiectulului”, spune jurnalista.

 

Jurnalista a clarificat și întrebarea care a fost pe buzele multor oameni „De ce acum?”. „Am considerat că e de interes public, fiind vorba de un politician care și-a anunțat candidatura la prezidențiale acum trei luni.  Noi cu asta ne ocupă, scriem despre subiecte de interes public. În plus, Dan Barna a și promovat proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”.

 

„Au mai fost oameni care au spus că noi am făcut plângerea de la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Noi nu colaborăm cu instituțiile statului, pentru că de cele mai multe scriem despre ele”

Ramona Puiuleț, jurnalistă Rise Project