Adriana Pistol a declarat că nu este de acord cu deschiderea parcurilor după 16 mai. Ea susține distanțarea socială ca măsură eficientă de prevenire a Covid-19. Legat despre măști, care vor deveni obligatorii din 15 mai, Pistol a punctat că și cele de stofă sunt utile.

„Deci cred că, în momentul de față, ceea ce trebuie înțeles este că relaxarea nu înseamnă o relaxare totală sau sistarea tuturor măsurilor care au fost adoptate până în prezent. Această relaxare trebuie să fie efectuată într-un mod etapizat, nu toate măsurile vor fi retrase în mod automat. Această analiză se va face și se face în grupuri de lucru, pentru a vedea ce anume ne permitem să relaxăm până la ce punct, în ce zone, în ce teritorii. Așa că nu ne dorim să pierdem ce am câștigat până în acest moment.

Întâi de toate, vom pleca de la cazurile pe care le avem acum. Deja, noi am mărit numărul de persoane care pot fi testate, inclusiv aumite categorii care au boli grave cronice și pot fi la risc să dezvolte o formă de boală severă.

Măsurile de relaxare, nu neapărat testarea, contează și respectarea măsurii de distanțare socială. Cred că aceasta va fi printre ultimele la care se va renunța”, a declarat Adriana Pistol, potrivit b1.ro

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost înlocuit, joi, din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19. Locul acestuia a fost luat de Adriana Pistol.

Vicepreşedinte al comisiei este Alexandru Rafila.

Membri ai comisiei sunt: prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Florin Dumitru Mihălţan, dr. Cristian Grasu, Simona Pârvu, conf. dr. Simine Florescu, prof. dr. Victoria Aramă, conf. dr. Daniela Piţigoi, prof. univ. Cristian Vlădescu, şef lucrări – Musta Virgil Filaret, şef lucrări dr. Silviu Dumitrescu, prof. dr Daniel Coriu.

Membri invitaţi sunt: conf. univ.dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, asistent univ. dr. Nicolae Dragoş Garofil – secretar de stat, dr. Amalia Şerban, dr. Andreea Moldovan, dr. Casandra Butu.