Evenimentul Zilei > Social > Ce păţesc cei care aruncă pe domeniul public cojile de seminţe? Dau cu mătura şi primesc amenzi!
Ce păţesc cei care aruncă pe domeniul public cojile de seminţe? Dau cu mătura şi primesc amenzi!

Ce păţesc cei care aruncă pe domeniul public cojile de seminţe? Dau cu mătura şi primesc amenzi!

Poliţiştii locali ai Sectorului 6 al Capitalei au aplicat amenzi pentru “covoarele de seminţe” din parcurile Sectorului 6.

Agenţii au sancţionat mai multe persoane pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, cu amenzi în valoare totală de 950 de lei.

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au continuat, în luna martie, activităţile care au ca scop respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Acţiunea a vizat depistarea şi aplicarea de amezi persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-a desfăşurat în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti şi Gorjului în intervalul orar 08.00 – 23.00.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura cu periodicitate, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.