Ce ofertă vi se potriveşte cel mai bine la noul iPhone 4

Ce ofertă vi se potriveşte cel mai bine la noul iPhone 4

În funcţie de cum preferaţi să folosiţi gadgetul Apple, operatorii de telefonie mobilă de la noi v-au pregătit oferte bazate ori pe internet fără limite, ori pe minute greu de consumat într-o lună.

Acum că cei trei mari operatori de telefonie mobilă din România au iPhone 4, bătălia se dă în ofertele din abonament. Dacă la unii internetul atrage, la alţii cumulul de minute pare un plus.

Pe partea de voce, Cosmote pare să aibă cea mai bună ofertă, dacă ar fi să comparăm preţul abonamentelor cu cele de la Orange. Grecii de la Cosmote oferă pentru abonamentul de de 28,52 de euro (Explore) 220 de minute naţionale în timp ce Orange, la "iPhone 29", dă doar 200 de minute naţionale.

Şi la minutele în reţea Cosmote are avantaj: oferă 1.500 de minute şi tot atâtea 1.500 de sms-uri. Un alt avantaj aici este că minutele din Cosmote pot fi folosite şi în Romtelecom, dar şi internaţional în zona 1. Orange are în portofoliul abonamentului echivalent doar 1.200 de minute şi 900 de sms-uri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oferte echilibrate

Dezavantajul Cosmote în faţa Orange începe de la MMS-uri, francezii le au naţionale, în timp ce grecii - în reţea. Tototdată, Cosmote pierde teren mult pe segmentul de internet. Orange îl are nelimitat mobil, în timp ce Cosmote include doar 1,5 GB.

Aceeaşi poveste este şi la abonamentele de 49 de euro, unde Cosmote are în plus 40 de minute naţionale, 400 de minute în reţea şi 700 de sms-uri în reţea. La MMS-uri, chiar dacă sunt 440 în reţeaua Cosmote, la Orange acestea sunt doar 75, dar naţionale. Şi în acest caz, internetul pe mobil este nelimitat şi, în plus, se oferă şi opţiunea Modem pentru iPhone gratuit.

Abonamentele de la Vodafone nu prea se potrivesc la preţ cu ale celorlalţi operatori, excepţie făcând cel mai mic, de 19 euro (500 MB). După cum îi spune şi numele, acest abonament este axat pe traficul de internet. La acest preţ, Vodafone oferă 500 de MB de trafic pe internet, 100 minute naţionale, 1.000 minute în reţea lunar, 500 SMS-uri în reţea şi 50 MMS-uri naţionale. Cosmote are pregătite pentru clienţi 1 GB de trafic, dublu decât concurenţa directă, şi 110 minute naţionale, care pot fi folosite şi internaţional în zona 1. Pe lângă acestea, mai aveţi şi 1.000 de minute şi sms-uri şi 110 MMS-uri tot în reţea.

Cu toate acestea, dacă intraţi pe site-ul Vodafone pentru a cumpăra iPhone 4, acesta anunţă că niciunul dintre modele nu mai este disponibil în stoc.

Recomandări

Dacă ar fi să cumpăraţi iPhone4 cu scopul de a-l folosi în modul expres pentru convorbiri este de recomandat să mergeţi la Cosmote. Dacă, în schimb, în vreţi pentru internet pe mobil, atunci alegerea cea mai bună este Orange. Dacă vreţi iPhone-ul la un preţ cât mai mic, atunci abonamentele de la Vodafone vă pot ajuta în acest sens, aici fiind cea mai bună ofertă.

99 de euro costă iPhone 4 în oferta Vodafone. Aceasta este expusă anumitor condiţii, precum preţul abonamentului

CONCURENŢĂ

Ce preţuri are iPhone 4 la operatorii români de telefonie mobilă