Ce metodă a găsit o companie ca să-și țină angajații mulțumiți. Îi plătește să stea acasă

Ce metodă a găsit o companie ca să-și țină angajații mulțumiți. Îi plătește să stea acasă Minivacanța.Sursa foto: Pixabay

O mare companie a decis să își recompenseze angajații cu vechime pentru fidelitatea lor. Pe lângă primele în bani, firma oferă și concedii prelungite plătite.

O companie americană a găsit o metodă inedită pentru a-i recompensa pe angajații cu vechime. Pe lângă o primă consistentă, firma a decis să le ofere angajaților un concediu prelungit, plătit. Oamenii pot alege să meargă în vacanță sau pur și simplu pot sta acasă pe banii firmei.

Recompense pentru angajați

Compania de marketing „Stoltz“, din statul american Idaho, le oferă tuturor angajaților care au vechime de zece ani în firmă un bonus de 1.000 de dolari. Reprezentanții firmei spun că prin această măsură vor să răsplătească fidelitatea angajaților.

Nu este însă singurul bonus pe care îl acordă compania. Firma a decis să le ofere, pe rând, câte două luni libere plătite angajaților cu vechime. Oamenii sunt cei care aleg ce fac în această perioadă. Pot merge în vacanță sau pur și simplu pot sta acasă, alături de familie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii sunt mulțumiți

Angajații spun că un astfel de concediu este binevenit. „Concediile sabatice nu sunt doar pentru cadrele universitare, ci sunt și pentru oameni ca mine care și-au dedicat cariera aceluiași angajator și și-au câștigat dreptul la un concediu prelungit. Compania în care lucrez are următoarea politică: „Dacă rămâi alături de noi și noi suntem alături de tine.”. Aceste concedii prelungite sunt, de asemenea, o modalitate de a-i menține pe angajați mulțumiți”, a declarat Crissie Hoskins, o angajată a companiei Stoltz, care a beneficiat de cele două luni de concediu plătit.

Ea mai spune că o astfel de vacanță este practic un antidot pentru uzură și îi face pe angajați să renunțe la dorința de a-și schimba locul de muncă.

Psihologii spun că un concediu prelungit este o bună metodă de reducere a stresului. „Cei care și-au luat concedii sabatice au experimentat o scădere a stresului. Starea lor mentală s-a îmbunătățit, iar când s-au întors la serviciu au fost mult mai productivi“, a spus psihologul David Burkus, potrivit Insider.