CARITAS cu BANI EUROPENI. Creatorul primului JOC PIRAMIDAL din România este IAR CERCETAT

CARITAS cu BANI EUROPENI. Creatorul primului JOC PIRAMIDAL din România este IAR CERCETAT

Gheorghe Popilean, creatorul Mondoprosper, primul joc piramidal din România de după Revoluţie, a revenit în atenţia autorităţilor, scrie stirileprotv.ro.

Poliţiştii investighează noua sa companie "Uniunea pentru Accesarea Fondurilor Europene" pe motiv că promite patronurilor de firme fonduri europene şi ajutoare neambursabile şi de 100.000 de euro, relatează stirileprotv.ro

Pentru acest lucru este necesară doar plata a 300 de lei drept taxă de consultanţă. "Încasez nişte bani pe nişte hârtii care sunt fără valoare. Fraudă. Sunt implicată şi eu, fără voia mea", a declarat o angajata a firmei.", a spus un angajat, filmat cu camera ascunsă de jurnaliştii Pro TV.

Sediul organizaţiei este într-o vilă din Sectorul 6 al Capitalei.

Gheorghe Popilean, omul care stă în spatele "Uniunii" explică întreaga idee a afacerii.

"Este vorba de o suta de mii de euro. Suntem Uniunea pentru Accesarea Integrala a Fondurilor Comunitare Europene. Lucram cu Institutul National pentru Finantarea Agentilor Economici. Costa 300 de lei. Nu este un capat de tara", a precizat acesta, tot în timp ce era filmat cu camera ascunsă.

Autorităţile au intrat pe fir.

"Politia Capitalei recomanda tuturor persoanelor care au intrat in contact cu aceasta firma, daca se simt prejudiciate, sau daca considera ca s-a savarsit vreo fapta de natura contraventionala sau penala, sa mearga de indata la cea mai apropiata sectie de politie, sa depuna o plangere", a declarat Emilia Mihai, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Gheorghe Popilean a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru afacerea Mondoprosper, în care au fost înşelaţi peste 12 mii de oameni. A fost eliberat la sfârşitul anului 2011.

Popilean a fost candidat la preşedinţie şi la primăria Capitalei, a condus un partid politic şi a fost comisar la "Comisarul Naţional Anticorupţie". El se prezintă acum drept "consultant în fonduri europene", având mai multe instituţii operaţionale.

La scurt timp după ce România a intrat în UE, Popilean a înfiinţat „Uniunea Civica Solidaritatea Romanilor de Pretutindeni pentru Apararea Drepturilor Omului si Ajutor Umanitar – Institutul National pentru Finantarea Agentilor Economici”. În schimbul unei taxe modice – 2 milioane de lei vechi pe oră – el asigura consultanţă privind atragerea de fonduri europene unor clienţi pe care-i contacta direct după ce îi alegea din anunţurile de la Mica Publicitate sau din bazele de date ale Ministerului Finanţelor. În 2009, „Uniunea” a intrat în insolvenţă la cererea unuia dintre clienţi, o intreprindere turistică, căreia i s-au alturat apoi şi alţi creditori – Fiscul, Inspectoratul de Muncă, Adminstraţia de Mediu (dosarul 27930/3/2009 de la Tribunalul Bucuresti), explică "stirileprotv.ro".

Actuala companie a lui Popilean, care se prezintă cu numele Ticu Eugen, contactează firmele care încearcă să acceseze fondurile Minimis şi le promite că le vor primi în schimbul taxei de consultanţă de 300 de lei.

„La telefon, pentru clienţi, directorul se recomandă Ticu Eugen. Când mergem pe teren încheiem un contract de consultanţă în valoare de 300 de lei pentru aşa-zise proiecte de ajutor minimis, fonduri europene”, a spus angajata Uniunii pentru Accesarea Integrala.

Ne puteți urmări și pe Google News