Evenimentul Zilei > Sport > Ce îl îndeamnă președintele Federației Române de Box pe Lucian Bute
Ce  îl îndeamnă președintele Federației Române de Box pe  Lucian Bute

Ce îl îndeamnă președintele Federației Române de Box pe Lucian Bute

Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, i-a transmis un mesaj lui Lucian Bute, în care îl îndeamnă pe acesta să câștige centura de campion mondial WBC la categoria supermijlocie, sâmbătă seara, la Washington (duminică dimineața, 06,00, ora României), în fața lui Badou Jack.

''Lucian, duminică ai șansa să scrii din nou istorie pentru boxul românesc. De la meciul cu Berrio din 2007 și până la nefericitul accident cu Froch ai fost drapelul României în box. Modelul a mii de copii care vedeau în tine visul românului amărât care într-o zi ar putea fi încoronat peste Ocean 'regele regilor'. Zeci de duminici ne-am trezit și am fost alături de tine, de românul care nu a uitat niciodată de unde a plecat'', arată Cîtea în comunicatul remis AGERPRES, care are titlul ''Ridică-te, Lucian!''

''După meciul cu Froch mulți te-au considerat terminat, uitând că un campion se ridică după orice lovitură, indiferent cât de puternică este ea. În celebrul film Rocky, Balboa definea campionul în fața fiului său: 'Dar nu e vorba despre cât de tare poți să lovești, ci despre cât de tare poți să fii lovit și să continui să mergi înainte'. Și tu ai mers înainte, la meciul cu DeGale făcându-ne din nou mândri că avem un boxer de mare valoare în boxul mare de peste Ocean, că marile televiziuni americane transmit în milioane de case meciul unui român'', mai spune Cîtea.

''Ridică-te, Lucian, acolo unde ai mai fost și unde meriți să fii! Ridica-te, Lucian, și ridică-ne și pe noi din fotolii în momentul în care se va anunța noul campion mondial WBC! Acum, dacă știi cât valorezi, du-te la Washington și cere ce ți se cuvine. Arată cât valorezi. Arată-ne centura, Lucian! Toată suflarea boxului și a lumii sportului din România va fi duminică alături de tine! Duminică este Paștele pentru noi, ortodocșii! Ridică-te, Luciane!'', scrie fostul boxer Vasile Cîtea în încheirea mesajului.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: