Evenimentul Zilei > Actualitate > CE bancă va primi ajutor de stat!
CE bancă va primi ajutor de stat!

CE bancă va primi ajutor de stat!

Comisia Europeană a aprobat duminică ajutorul suplimentar pe care Guvernul de la Atena îl va acorda celui mai mare grup bancare elen, Piraeus.

Ajutorul va fi acordat pe baza planului de restructurare modificat, realizat după publicarea rezultatelor testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

BCE a estimat că necesitățile de capital ale Piraeus Bank se ridică la 4,93 miliarde de euro. Din această sumă, banca a obținut 1,94 miliarde de euro de la investitorii privați iar autoritățile de supervizare au aprobat noi acțiuni de majorare a capitalului, în valoare de 271 milioane de euro.

Restul de 2,72 miliarde de euro va fi acoperit de Guvernul elen, care va primi în acest scop bani de la fondul de salvare al zonei euro (ESM).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.