Evenimentul Zilei > Justitie > Ce avere are judecătorul Stan Mustaţă cercetat pentru mită în dosarul Dan Voiculescu-ICA
Ce avere are judecătorul Stan Mustaţă cercetat pentru mită în dosarul Dan Voiculescu-ICA

Ce avere are judecătorul Stan Mustaţă cercetat pentru mită în dosarul Dan Voiculescu-ICA

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, are, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, trei terenuri intravilan, în suprafaţă totală de aproape 1.200 de metri pătraţi, din care două sunt în Bucureşti şi unul în comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa.

Magistratul mai are două case în Bucureşti, de 91,8 metri pătraţi şi, respectiv, 91 de metri pătraţi, precum şi o casă de vanţă în Bezdead.

De asemenea, judecătorul are două autoturisme – un Ford Scorpio, cumpărat în 1989 şi un BMW 320, cumpărat în 2007, ambele fiind second hand.

Stan Mustaţă a obţinut, din salariul de judecător, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 113.574 de lei, precum şi 28.000 de lei, ca profesor la Şcoala nr. 3 din Sectorul 1 al Capitalei.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, şi faţă de alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeaşi instanţă.

'În cauză există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele şase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale', se arată într-un comunicat al DNA

Judecătorul Stan Mustaţă făcea parte din completele care judecau dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare – în care este judecat şi Dan Voiculescu – şi pe cel al fostului manager al Clubului Steaua Mihai Stoica.

În declaraţia de interese, tot din iunie 2013, Stan Mustaţă a notat că are 100 de acţiuni la SIF Muntenia, în valoare de 100 de lei.