Evenimentul Zilei > Politica > Ce avere are Gelu-Voican Voiculescu. Documente oficiale
Ce avere are Gelu-Voican Voiculescu. Documente oficiale

Ce avere are Gelu-Voican Voiculescu. Documente oficiale

Deși evenimentele din decembrie 1989 sunt asociate de cele mai multe ori cu figura lui Ion Iliescu și Petre Roman, un alt personaj care a avut un rol-cheie a fost Gelu-Voican Voiculescu. 

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluție, Gelu-Voican Voiculescu a ieșit de la naftalină pentru a oferi precizări cu privire la procesul din 1989. De asemenea, zilele trecute s-a remarcat și prin incidentul din Piața Universității, când a fost lovit cu o cârjă în cap.

Gelu-Voican Voiculescu a fost supervizorul „procesului” soților Ceaușescu are o avere mult mai mică față de cea a oamenilor de pe prima scenă politică din ziua de azi. Declarații de avere din perioada 2017-2019 nu au fost făcute publice. În schimb, o declarație de avere din 2016 arată faptul că fostul vicepremier deține 10 hectare de pădure, dobândite în 2007. În declarația de avere din 2014, Voiculescu a notat că deține un teren de 5.000 de metri pătrați în comuna Vidra și un apartament de 60 de metri pătrați, moștenit de la părinți.

Gelu-Voican Voiculescu a recunoscut că în 1989 a cerut execuția soților Ceaușescu fără niciun fel de proces.

După ce a fost atacat în Piața Universității, Gelu Voican a declarat că deși cataloghează ceea ce s-a întâmplat drept un „moment regretabil”, acesta va continua să participe la astfel evenimente organizate – de comemorare a victimelor Revoluției. Acesta a mai spus și că „dacă nu i-a fost frică acum 30 de ani, cu siguranță nu îi va fi frică nici acum”.