Evenimentul Zilei > Justitie > Ce aduc românii din Turcia pentru sărbătorile de iarnă
Ce aduc românii din Turcia pentru sărbătorile de iarnă

Ce aduc românii din Turcia pentru sărbătorile de iarnă

Halva, piper roşu, ţigări fără documente legale, dar şi aur nemarcat, pantofi sport, parfumuri, toate contrafăcute. Poliţiştii opresc la frontieră cantităţi însemnate de astfel de produse.

Pe Drumul Naţional 5, la ieşirea din Giurgiu, poliţiştii au oprit, în urmă cu două zile, la ora 05.30, un autocar aparţinând unei firme de transport public de persoane ce efectua curse regulate pe relaţia Turcia – România şi retur.

Anchetatorii aveau date că urmau să fie introduse în ţară de mărfuri care nu au documente de provenienţă legale şi susceptibile de a fi contrafăcute. Ca urmare, poliţiştii au condus autocarul la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu pentru un control amănunţit.

Au fost găsite 760 de perechi pantofi sport purtând mărci protejate pe teritoriul României, 1.300 bucăţi fermoare ce purtau însemnele unor mărci protejate, 32 de parfumuri, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, precum şi 184 bucăţi cămăşi diferite mărci, produse alimentare (300 kilograme halva, 50 kg piper roşu, 10 kg condimente, etc.) şi 600 de ţigarete, fără documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au confiscat marfa şi au întocmit un dosar penal pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei.

Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor 41.62 gr. bijuterii din metal galben, nedeclarate, găsite asupra unui pasager al autocarului, acesta fiind  sancţionat contravenţional pentru introducerea în ţară de bijuterii nemarcate pe teritoriul României.

La acţiune au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia Municipiului Giurgiu şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Giurgiu. 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: