Evenimentul Zilei > Politica > Ce A SPUS Iohannis în cadrul Consiliului European despre MIGRAȚIE
Ce A SPUS Iohannis în cadrul Consiliului European despre MIGRAȚIE

Ce A SPUS Iohannis în cadrul Consiliului European despre MIGRAȚIE

Șeful statului, Klaus Iohannis, a anunțat că a adus în discuție în cadrul Consiliului European faptul că ţările de origine şi de tranzit trebuie ajutate să-şi construiască state puternice şi economii funcţionale pentru ca migraţia să se oprească în mod natural.

"Am discutat migraţia cu accent pe ţările de origine şi pe ţările de tranzit. Am discutat cum trebuie să acţionăm pentru a ajuta aceste ţări să îngrădească ele migraţia, ce măsuri trebuie să luăm pentru a îngrădi noi migraţia. Aici este evident că vorbim despre întărirea controlului la graniţele exterioare al Uniunii. Dacă vorbim de ţările de origine, toată lumea a fost de acord şi eu la rândul meu am subliniat punctul de vedere al României că trebuie să ajutăm aceste ţări să-şi construiască state puternice, economii funcţionale şi în acest fel să oprească migraţia în mod natural", a afirmat Klaus Iohannis la încheierea reuniunii Consiliului European. 

El a precizat că în cadrul reuniunii s-a vorbit și despre înţelegerea cu Turcia în cazul migraţiei, spunând că abordarea a fost corectă. 

"Rezultatele obţinute sunt în continuare bune. Ruta balcanică este şi rămâne ca şi închisă", a concluzionat șeful statului.