Un pescar din județul Bacău a fost amendat, după ce le-a arătat prietenilor din mediul online ce captură a avut. Garda de Mediu s-a autosesizat în acest caz, după ce a văzut fotografiile de pe rețelele sociale.
Un pescar din județul Bacău a vrut să se laude în mediul online cu ultima sa captură și a postat pe o rețea socială fotografii cu zeci de păstrăvi pe care i-a prins. Imaginile au strânse zeci de aprecieri din partea altor pescari, dar ei nu au fost singurii care au observat postarea.
Garda de Mediu Bacău s-a autosesizat în acest caz, iar pescarul s-a ales cu o amendă pentru că a depășit numărul maxim de exemplare pe care le-a pescuit. Mai mult decât atât, pescarul nici nu deținea permis pentru această activitate.
„Imaginile din această postare sunt preluate în urma unei sesizări de pe profilul de Facebook a unui «pescar sportiv». Pescar o fi dar sportiv nici pe departe, având în vedere că a depășit numărul maxim de exemplare de salmonide pescuite (23 exemplare față de 10 exemplare/zi cât este admis). Și ca să fie sportiv până la capăt ne-a comunicat că nu deține nici permis de pescuit”.
Ce amendă a primti pescarul după ce a încălcat legea
Comisarii de mediu i-au dat o amendă în valoare de 600 de lei pescarului care a încălcat legea. De asemenea, comisarii au decis să îi interzică pescuitul sportiv/recreativ al oricăror specii de pești și a altor viețuitoare acvatice. Reprezentanții Gărzii de Mediu au transmis că actul normativ care reglementează pescuitul și acvacultura este Ordonanța de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008. Toți cei care vor să pescuiască ar trebui în prealabil să se asigure că respectă toate regulile. Garde de Mediu i-a îndemnat pe toți pescarii să respecte legile în vigoare și să practice pescuitul sustenabil.
„Pescuitul sportiv sustenabil promovează o abordare responsabilă și ecologică a pescuitului recreativ, asigurând conservarea resurselor acvatice pentru generațiile viitoare. Pescuitul sportiv sustenabil implică respectarea reglementărilor și legilor de pescuit stabilite de autoritățile competente, precum limitele de prindere, dimensiunea minimă a peștilor și sezoanele de pescuit”.