Evenimentul Zilei > Politica > Ce a DECLARAT Raluca Turcan despre situaţia din SRI
Ce a DECLARAT Raluca Turcan despre situaţia din SRI

Ce a DECLARAT Raluca Turcan despre situaţia din SRI

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că în cazul situaţiei din cadrul SRI este inoportun ca Parlamentul să devină o instituţie care intră "în jocul politicianist" al majorităţii parlamentare.

"Am discutat astăzi în comisia de unificare şi ideea care s-a desprins este următoarea: avem în momentul de faţă mai multe anchete în desfăşurare, avem ancheta Parchetului, avem o anchetă în interiorul SRI, avem instituţii care pot să intervină dacă au existat abuzuri şi informaţiile din spaţiul public sunt că ar fi existat abuzuri şi decizii care contravin interesului public, mă refer la CSM şi Inspecţia Judiciară. Acestea sunt instituţii care trebuie să ia atitudine, să-şi finalizeze anchetele şi ulterior să vorbim de Parlament. Însă, eu cred că este total inoportun ca Parlamentul să devină, dintr-o instituţie care legiferează şi reprezintă cetăţenii, o instituţie care intră în jocul politicianist al celor care deţin în momentul de faţă majoritatea parlamentară", a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă ar susţine o anchetă parlamentară în cazul situaţiei din SRI.

Ea a adăugat că rolul Parlamentului este de a servi cetăţenii.

"Şi în privinţa deficitului de 10 miliarde de anul trecut şi în privinţa acestei comisii de anchetă, Parlamentul este folosit pur şi simplu ca instrument de răzbunare în conivenţa Ghiţă-Dragnea, în conivenţa Ghiţă-Băsescu şi nu cred că acesta este rolul nostru. Rolul nostru este să servim cetăţenii", a adăugat Turcan.