Evenimentul Zilei > Justitie > CCR a luat o decizie istorică în cazul desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție
CCR a luat o decizie istorică în cazul desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

CCR a luat o decizie istorică în cazul desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este înființată constituțional în raport cu prevederile din Hotărârea CJUE, conform unei decizii luate de CCR.

Decizie foarte importantă luată de membrii Curții Constituționale a României (CCR). Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu poate fi desființată. Și asta pentru că organismul este înființată constituțional în raport cu prevederile din Hotărârea CJUE.

CCR a decis marți că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție funcționează constituțional în raport cu criticile formulate de contestării Secției și în raport cu decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene. Decizia a fost adoptată de CCR cu un vot de 7 la 2. Pentru desființarea SIIJ au votat Livia Stanciu și Simina Tănăsescu, ambele numite în funcția de judecător CCR de președintele Klaus Iohannis, un contestatar al acestui organism, conform luju.ro.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: