Evenimentul Zilei > Politica > CCR a admis sesizarea PMP şi PNL pe modificarea Legii aleşilor locali
CCR a admis sesizarea PMP şi PNL pe modificarea Legii aleşilor locali

CCR a admis sesizarea PMP şi PNL pe modificarea Legii aleşilor locali

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea depusă de 80 de parlamentari de la PMP, PNL şi a unor deputaţi neafiliaţi în legătură cu modificarea Legii aleşilor locali.

"Curtea Constituţională a României va judeca astăzi sesizarea de neconstituţionalitate făcută de grupurile parlamentare ale PMP şi PNL cu privire la modificările aduse Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali.

Prin aceasta lege, dată de PSD împotriva PMP, partidul – stat vrea să “fure” cât mai mulţi aleşi locali ai partidului nostru.

Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viaţa politică orice formă de asociere politică şi cere ca orice partid care fuzionează să îşi piardă consilierii locali şi judeţeni.

Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – pe UNPR, este evident că această lege antidemocratică şi neconstituţională a fost adoptată împotriva noastră", a scris liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare pe propria pagină de socializare.

În fond, Parlamentul decisese ca mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze în situaţia în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu o altă formaţiune politică.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: