Cazul tenismenului român, suspendat pentru cinci ani. Cum ar fi trucat meciurile, între 2017-2021

Cazul tenismenului român, suspendat pentru cinci ani. Cum ar fi trucat meciurile, între 2017-2021 Tenis. Sursa foto: Mikael Damkier | Dreamstime.com

Un tenismen român a fost suspendat pentru o perioadă de cinci ani. Jucătorul de tenis este acuzat că ar fi încălcat, în repetate rânduri, Programului Anticorupţie din Tenis. ITIA a formulat cinci acuzații împotriva sa. Sportivul a primit și o amendă în valoare de 40.000 de dolari.

După acuzațiile de dopaj aduse Simonei Halep, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a suspendat un alt jucător de tenis român. Petru-Alexandru Luncanu (34 ani) a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani pentru multiple încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP).

Cazul a fost judecat de ofiţerul independent de audieri anticorupţie Raj Parker, care a menţinut cinci din cele cinci acuzaţii formulate de ITIA. Tenismanul este acuzat că ar fi trucat mai multe meciuri în perioada 2017-2021, precum şi de lipsă de cooperare cu ancheta ITIA în 2022.

Un alt jucător de tenis din România suspendat

Ofițerul independent de audieri anticorupție a subliniat faptul că Luncanu, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia ATP de simplu a fost locul 304 în 2009, a încălcat TACP prin manipularea sau influenţarea mai multor aspecte la unele meciuri, facilitând direct sau indirect pariuri pe aceste partide, potrivit comunicatului transmis de ITIA, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tenismanul român Petru-Alexandru Luncanu şi-a retras acceptul de a-i fi analizat telefonul mobil cerut de anchetatorul ITIA.

Jucătorul de tenis român a respins toate acuzații. El a fost suspendat pentru o perioadă de cinci ani, în care nu va avea voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat sau desfăşurat sub egida forurilor internaţionale din tenis până la data de 8 iunie 2028. Petru-Alexandru Luncanu a fost amendat şi cu suma de 40.000 de dolari.

Sursa foto: Alex Luncanu / Facebook