Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Sorina. Maria Pițurcă, SUSPENDATĂ din funcție. Inspecția Judiciară a demarat URMĂRIREA DISCIPLINARĂ pe numele său
Cazul Sorina. Maria Pițurcă, SUSPENDATĂ din funcție. Inspecția Judiciară a demarat URMĂRIREA DISCIPLINARĂ pe numele său

Cazul Sorina. Maria Pițurcă, SUSPENDATĂ din funcție. Inspecția Judiciară a demarat URMĂRIREA DISCIPLINARĂ pe numele său

Inspecția Judiciară a suspendat-o din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă și începerea urmăririi disciplinare față de această ca urmare a imaginilor video în care ea apare în timp ce o târăște pe Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de familia Săcărin, un cuplu de români din SUA.

Redăm comunicatul Inspecției Judiciare:

„Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror Pițurcă Maria Antoaneta de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”  şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

 De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: