Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Sorina. Decizie definitivă! Unde ajunge fetiţa până la urmă? Update
Cazul Sorina. Decizie definitivă! Unde ajunge fetiţa până la urmă? Update

Cazul Sorina. Decizie definitivă! Unde ajunge fetiţa până la urmă? Update

Surse apropiate procesului au declarat pentru EVZ că magistrații Curții de Apel Craiova au respins ca inadmisibilă cererea procurorului general, iar decizia este definitivă.

UPDATE: După decizia  Curții de Apel Craiova care  a respins  cererea de revizuire a adopției internaționale,  mama care a crescut-o pe Sorina, Mariana Șărămăt, a izbucnit în lacrimi: „E foarte mare corupția. Toți sunt falși. Încercăm să mergem mai departe”.

Update:  Tot joi, CSM a decis ca procuroarea Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova își poate exercita profesia. Pe numele magistratului Inspecția Judiciară a deschis o acțiune disciplinară și a solicitat suspendarea din funcție.

Totodată, procuroarea face obiectul unei anchete la Secția de Investigarea a Infracțiunilor din Justiție, unde s-a prezentat joi pentru a fi audiată.

Pe data de 10 iulie, SIIJ a dispus începerea urmăririi penale pentru purtare abuzivă în cazul procuroarei Maria Piţurcă.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de poliţişti la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă.

În imaginile înregistrate de soţul femeii, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune „mama”. În imagini apare şi procurorul Maria Piţurcă, ce pare să o bruscheze pe fetiţă.

Ulterior, Maria Piţurcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe şi să o predea tatălui adoptiv.

Iniţial, procurorii de la SIIJ au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, dar şi modul în care Maria Piţurcă a efectuat percheziţia la locuinţa asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei.

De asemenea, Maria Piţurcă este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru săvârşirea unor abateri disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

Ştirea iniţială: Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au luat miercuri o decizie definitivă în deja celebrul dosar Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă. Astfel, a fost respinsă cererea formulată de Procurorul General al României cu privire la revizuirea adopției internaționale. Asta înseamnă că soții Săcărin rămân părinții adoptivi ai Sorinei.

Protestatarii strânși în fața Curții de Apel din Craiova au fost pașnici, dar după aflarea deciziei au început să scandeze și să ceară dreptate pentru Sorina.

Oamenii sunt foarte nemulțumiți de decizia luată de instanță și speră să mai existe o altă soluţie deşi decizia de astăzi a instanței este una definitivă.

Amintim că deja celebrul caz a stârnit emoţie în România când fetiţa a fost luată cu mascaţii la finalul lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. La acest episod s-a ajuns după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o, iar în imagini se observă cum Sorina refuză clar să meargă cu oamenii legii şi strigă disperată spre părinţi: „mami, nu vreau să plec!”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.