În urma deciziei CSM de a refuza suspendarea din funcție a procuroarei Maria Pițurcă, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului transmis un mesaj dur la adresa procurorilor care fac parte din forul superior al Magistraturii.

„Refuzul procurorilor din CSM de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă e rușinos și scandalos. O țară întreagă a văzut-o pe procuroarea Pițurcă bruscând-o pe Sorina, târând o fetiță de 9 ani pe asfalt. Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului General a început urmărirea penală împotriva procuroarei pentru abuz în serviciu.

Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară a acesteia. Cu toate acestea, Maria Pițurcă rămâne în funcție datorită Secției pentru procurori a CSM.

Dacă până și în acest caz flagrant procurorii din CSM fac scut în jurul colegei lor, cine își mai poate imagina că în România abuzurile magistraților pot fi pedepsite?” se arată într-o postare FACIAS pe pagina de Facebook.