Cazul ŞOCANT al GEMENILOR din taţi DIFERIŢI sfidează legile geneticii! Cum a fost asta POSIBIL?

Cazul ŞOCANT al GEMENILOR din taţi DIFERIŢI sfidează legile geneticii! Cum a fost asta POSIBIL?

În urma insistenţelor din partea rudelor, cum că bebeluşii nu ar semăna absolut deloc unul cu celălalt, un bărbat din Vietnam a cerut mamei copiilor săi să facă teste ADN ambilor bebeluşi. Potrivit cercetătorilor, testele ADN au confirmat faptul că gemenii au aceeaşi mamă, însă taţi diferiţi.

În urma testelor efectuate la Centrul pentru Analize Gentice şi Laboratorul Tehnologic din Hanoi, s-a dovedit că gemenii nou-născuţi au taţi diferiţi.

Cum a fost posbil?

Preşedintele Asociaţiei Genetice din Vietnam a afirmat că acest lucrul este unul rar nu numai pentru Vietnam, ci şi pentru întraga lume. Gemenii s-au născut în aceeaşi zi şi sunt de acelaşi sex.

În lumea embriologiei, naşterea gemenilor de la doi taţi diferiţi nu este ceva incredibil. Pentru acest lucru e nevoie ca o femeie să producă concomitent două ovule şi să aibă în acelaşi timp, în organismul său, spermă viabilă de la doi bărbaţi diferiţi. Viabilă, însemnând spermă capabilă să fertilizeze ovulele.

În 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiţi (când cele două ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate şi transportate în acelaşi timp). Raportul a constatat că dintre cei analizaţi, 2,4% au avut taţi biologici diferiţi. Acest fenomen este destul de comun şi a primit numele de: superfecundarea heteroparentală.  

"Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o serie întreagă de evenimente care au loc în aceleaşi câteva ore. Femeia trebuie să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi diferiţi într-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie să se întâmple în perioada ovulaţiei, în care să se producă două ovule în loc de una. Trucul este că femeia ar trebui să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi în termen de 5 sau 6 ore", a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie. 

Deşi la om aceste cazuri sunt rare sau sunt rar raportate, superfecundaţia heteropaterntală este comună în lumea animală. Spre exemplu, pisicile domestice şi câinii au urmaşi gemeni de la taţi diferiţi, la fel şi păsările. 

Specialistul în fertilitate de la Universitatea Oxford, Dagan Wells, a declarat că perioada scurta de timp în care a avut loc dubla fertilizarea ar putea fi mai lungă decât consideră Pacey, deoarece ovulaţia la femeie ar fi putut dura timp de 24 de ore, scrie site-ul DESCOPERA.

 

Ne puteți urmări și pe Google News