CAZUL "MARIUS PETCU": Alice în ţara minunilor justiţiei

CAZUL "MARIUS PETCU": Alice în ţara minunilor justiţiei

Avocata Alice Drăghici dă o nouă lovitură DNA scăpându-l de arest şi pe liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu.

A reuşit modificarea legii în baza căreia funcţiona Agenţia Naţională de Integritate şi, în final, "ştirbirea" atribuţiilor singurului organism abilitat să cerceteze averile demnitarilor. Totul pentru liniştea clientului ei, Şerban Brădişteanu.

I-a convins pe judecători să nu-l aresteze pe colegul lor Florin Costiniu (soţul Vioricăi Costiniu, magistrat la Curtea de Apel Bucureşti), acuzat de fapte de corupţie în dosarul senatorului Cătălin Voicu (PSD). L-a scăpat de închisoare şi pe celebrul interlop evazionist Genică Boerică.

Şi, de departe, a reuşit să bată Codul Penal în cazul medicului Răzvan Trancă, pentru care a obţinut doar patru ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor calificat, după ce magistraţii au reţinut că acesta a aruncat-o pe geam de la etajul 6 pe Andreea Mocanu, pe atunci o adolescentă de 17 ani. Decizia instanţei a fost văzută la acel moment de specialişti drept o premieră în justiţie, în condiţiile în care pentru tentativa de omor calificat Codul Penal prevede o pedeapsă de cel puţin 7 ani şi 6 luni şi cel mult 12 ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şpaga, negociată din banii sindicatului

Reţeta "salvatoare" a avocatei Alice Drăghici este cunoscută însă doar de magistraţii care i-au dat de fiecare dată dreptate, mare parte de la Tribunalul şi de la Curtea de Apel Bucureşti. Şi a fost aplicată cu succes şi în cazul liderului sindical Marius Petcu. Pentru care, dincolo de viciile de procedură invocate de apărător, procurorii au ceva probe. Iar ele vor ajunge şi pe masa magistraţilor Curţii Supreme - de judecata cărora (recursul anchetatorilor la decizia de a-l cerceta în libertate pe Petcu), Alice Drăghici a susţinut că "se teme".

Până la mijlocul săptămânii însă, când va avea loc procesul, judecătorii Curţii de Apel au aflat că Marius Petcu, liderul CNSLR-Frăţia, şi-a negociat ca la "piaţă" mita lunară - pe care o numeşte "comision", pentru că urma să fie achitată din banii pe care sindicatul îi plătea firmei denunţătorului, Petre Scrieciu, pentru reabilitarea Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere Snagov.

Cât despre cei 40.000 de euro - reprezentând două tranşe din şpaga promisă de Scrieciu -, aceştia provin din fondul de flagrante al DNA şi fuseseră marcaţi ca atare, după cum se arată în referatul de arestare al procurorilor.