Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul femeii care s-a aruncat în gol de pe un bloc: De ce NU a fost umflată salteaua pentru a atenua căderea
Cazul femeii care s-a aruncat în gol de pe un bloc: De ce NU a fost umflată salteaua pentru a atenua căderea

Cazul femeii care s-a aruncat în gol de pe un bloc: De ce NU a fost umflată salteaua pentru a atenua căderea

O femeie de 60 de ani s-a sinucis vineri, aruncându-se de pe acoperişul unui bloc de opt etaje, după aproape 36 de ore de protest. Întrebarea pe care toată lumea şi-a pus-o, după gestul extrem al bătrânei, pe nume Elena Ionescu, a fost de ce nu a fost umflată salteaua adusă de ISU pentru a atenua căderea femeii.

"Au adus perna acolo cu o oră jumătate înainte să se sinucidă. Umflarea pernei putea să îi atragă atenția. Când a văzut acea situație: lumea se agita și ea s-a agitat, și mai târziu s-a aruncat. Perna are un efect limitat. Este calculată pentru o persoană cu aproximatv 100 de kg, de la o distanță de 20-25 de metri. Dacă persoana vrea să se omoare, dacă vede altă persoană, oricum se mută și se aruncă”, a spus Raed Arafat, vineri seară.

Reprezentanţii ISU au declarat că în momentul în care au începu să umfle salteaua, negociatorii le-au cerut acestora să se oprească, deoarece femeia începuse să se agite. Ei au spus că astfel de saltele nu sunt potrivite pentru a atenua căderile de la distanţe mari, deoarece persoana care cade în gol pe saltea este aruncată cu putere lângă perna gonflabilă. Se pare că mulţi oameni au ajuns în scaun cu rotile în acest mod, scrie spynews.ro.

Elena Ionescu a stat timp de 35 de ore pe acoperişul blocului şi a nu a dorit să discute cu nimeni, deşi la faţa locului se afla şi soţul ei. Ea s-a aruncat în gol fără să facă un alt gest şi fără să adreseze nimănui vreun cuvânt. Bătrâna suferea de depresie şi trăia o dramă, întrucât în urmă cu doi ani, fiica ei murise, bolnavă de cancer. De altfel, ultimele cuvinte ale femeii, înainte de a se urca pe acoperiş, au fost că vrea să se întâlnească cu fiica ei.