Evenimentul Zilei > Social > Cazul Elodia din Berlin. Cumnatul Rebeccăi spune că n-a ucis și dă vina pe droguri
Cazul Elodia din Berlin. Cumnatul Rebeccăi spune că n-a ucis și dă vina pe droguri

Cazul Elodia din Berlin. Cumnatul Rebeccăi spune că n-a ucis și dă vina pe droguri

Polițiștii au descoperit urme de roți într-o pădure din Brandenburg. Cumnatul Rebeccăi, spune că se afla în Brandenburg, nu ca s-o îngroape pe fată, ci voia să meargă în Polonia pentru a vinde droguri. Rebecca a fost căutată și într-un lac, la 50 Km de sudul Berlinului.

Cercetările continuă pentru căutarea Rebeccăi, fata de 15 ani, dispărută pe 18 februarie, din locuința surorii și a cumnatului ei. De aproape o săptămână, sute de polițiști, experți în criminalistică și Medicină Legală, elicoptere și câini polițiști au umblat după găsirea cadavrului fetei, însă, fără rezultat.

Potrivit unei știri de ultimă oră, anchetatorii au găsit urme de roți într-o pădure în apropiere de autostrada Berlin- Frankfurt(Oder), care urmează să fie comparate cu anvelopele mașinii Renault Twingo, pe care a condus-o cumnatul fetei, Florian, în zilele de 18 și 19 februarie. Alte cercetări s-au axat asupra unui lac, Wolziger, cu o suprafață de 5,79 Km pătrați, aflat la 50 Km de Sud-Estul Berlinului, într-o zonă împădurită din Brandenburg.

Până acum, anchetatorii au primit din partea cetățenilor în jur de 1.200 de informații, care urmează să fie verificate. Polițiștii trebuie să lucreze contra cronometru, având în vedere că, la începutul lunii aprilie, lui Florian îi expiră mandatul de arestare preventivă, iar în lipsa unor noi probe, inculpatul ar trebui să fie pus în libertate.

Presa germană consideră că probele de acuzare sunt destul de subțiri, însă profesorul doctor Hans Lilie, specialist în drept penal, afirmă că un proces penal poate continua și fără găsirea cadavrului. „Sunt cazuri când inculpații au fost condamnați, iar victimele nu s-au găsit niciodată”, a spus avocatul, pentru Berliner Morgenpost. Ca și la noi, în cazul lui Cristian Cioacă. Chiar fără cadavrul Elodiei, fostul polițist a primit 15 ani și 8 luni de închisoare.

Bernd Reusch, tatăl Rebeccăi, a dezvăluit, potrivit Berliner Zeitung, că Florian, ginerele său, a plecat din Berlin spre Brandenburg, deoarece voia să ajungă în Polonia, unde urma să vândă droguri. El nu a spus nimic despre asta în timpul interogatoriului, de teamă să nu i se deschidă dosar penal. Explicația este puerilă, fiindcă pedeapsa pentru trafic de droguri este mult mai mică decât în cazul unei crime. Nu este exclus să fi fost învățat de avocat ce să răspundă.