Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Declarații năucitoare făcute de complicele lui Dincă. News Alert
Cazul Caracal. Declarații năucitoare făcute de complicele lui Dincă. News Alert

Cazul Caracal. Declarații năucitoare făcute de complicele lui Dincă. News Alert

Complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu (46 de ani), arestat joi în dosarul Caracal nu ar fi recunoscut violul în fața anchetatorilor. El a negat această ipoteză, dar ar fi făcut și o declarație șocantă: „Am violat eu altele, dar pe asta nu”, ar fi spus, fără nicio remușcare.

Risipițeanu a intrat în vizorul anchetatorilor fiind dat de gol de urme puternice de salivă. Dovezile ar fi indicat în mod clar anchetatorilor că, la momentul ororilor, ar mai fi participat o persoană, alta decât Dincă.

În urma cercetărilor, anchetatorii ar fi stabilit că profilurile de material genetic ale lui Risipițeanu nu corespundeau cu cele ale lui Dincă, ale fetelor răpite sau ale altor persoane.

Adjunctul DIICOT, Giorgiana Hosua anunțat,în 27 noiembrie, că a fost reținut inculpatul de 46 de ani. Ulterior, Ștefan Risipițeanu a fost arestat pentru 30 de zile.

Ea a precizat că inculpatul făcea parte din anturajul lui Dincă şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.

„La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord.

Bărbatul reţinut astăzi (Stefan Risipiceanu n.r.), autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice. Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului Gheorghe Dincă.

Cu alte cuvinte, inculpatul reținut nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă”, a mai spus Giorgiana Hosu, scrie cancan.ro.

„La data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aştepta «la ocazie » pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism”, a conchis adjunctul DIICOT.