Cazul Beuran. În arest la domiciliu, suni la 112 pentru o pastilă
- Petrisor Cana
- 16 februarie 2020, 14:56
Oameni precum doctorul Mircea Beuran, aflat în arest la domiciliu, nu pot face un pas în afara proprietății fără să anunțe procurorul. Nici dacă vrea să cumpere alimente sau apă și nici dacă îl doare o măsea sau, mai grav, dacă are o suferință care îl chinuie. Dacă procurorul îi interzice, nici la telefon nu poate vorbi.
Ce se petrece cu doctorul Mircea Beuran în spatele gardului proprietății sale de la Ciolpani, după ce instanța a decis punerea sa în arest la domiciliu? Evz.ro a întrebat oameni ai legii care au habar despre ce se întâmplă în astfel de situații.
„Nu are voie să facă un pas dincolo de gard, căci i se poate schimba încadrarea, din arest la domiciliu în arestul poliției”, a explicat Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).
Orice deplasare în afara perimetrului stabilit prin decizia instanței poate fi aprobată de procuror, care aprobă traseul pe unde inculpatul se poate deplasa, însoțit de un polițist.
Am întrebat ce se întâmplă dacă omului i se face rău?
„Se sună la 112. Vine ambulanța și dacă se constată că trebuie trimis la o unitate spitalicească, se anunță procurorul și cel aflat în arest la domiciliu este însoțit de un polițist”, a explicat Iulian Surugiu.
Sau, în cazul în care este trimis la spital iar vreun cadru medical este solicitat să vină la domiciliul doctorului Beuran, cei care vin să îi sară în ajutor nu trebuie să fie pe lista celor cărora instanța le-a interzis să intre în legătură cu el, în condițiile în care procurorul DNA are suspiciuni asupra lor.
„Chiar și pentru o durere de măsea este necesar acest protocol?”, am întrebat.