Hitesh Sirohi săpa o groapă pentru a-și îngropa propria fiică care murise la câteva minute după naștere. În timp ce săpa groapa, indianul a atins un vas de ceramică. „Când și-a dat seama că înăuntru e un copil nou-născut, l-a scos imediat de acolo și a alertat autoritățile”, au declarat polițiștii.

Bărbatul a declarat ulterior că micuța nou-născută era într-o păturică și plângea. „La un moment dat am crezut că fetița mea a înviat. Doar că sunetele veneau din vas”, a povestit el pentru presa indiană. Medicii au spus că fetița a stat îngropată aproximativ 48 de ore.

Pruncuciderea fetițelor nou-născute este foarte răspândită în India, iar asta se întâmplă din cauza faptului că părinții preferă băieții. Fetele sunt văzute acolo ca fiind o povară. India se luptă de ce ceva timp să reducă această mentaliatte, în condițiile în care există doar 940 de femei la 1,000 de bărbați.

Aflarea sexului unui copil înainte de nașterea acestuia a fost interzisă în India încă din anul 1994, dar unii părinți folosesc metode ilegale pentru a afla dacă urmează să dea naștere unui băiețel sau unei fetițe, recurgând ulterior la avort dacă este de sex feminin. Un studiu realizat în Marea Britanie în anul 2011 afirma că până la 12 milioane de fetițe au fost avortate în 30 de ani.

Te-ar putea interesa și: