Evenimentul Zilei > EVZ Special > Caz fără precedent! Un medic s-a autodenunțat pentru muncă la negru
Caz fără precedent! Un medic s-a autodenunțat pentru muncă la negru

Caz fără precedent! Un medic s-a autodenunțat pentru muncă la negru

Caz fără precedent în județul Vrancea. Un medic de familie s-a autodenunțat pentru că a muncit la negru. Acesta a spus că gestul a fost unul simbolic pentru a evidenția că personalul medical din centrele de vaccinare în afara prevederilor legale.

Un medic din s-a autodenunțat. Numele celui care s-a autodenunțat este Grigore Hanță și este medic de familie în Vrancea. Acesta a trimis autodenunțul către Prefectura Vrancea și Direcția de Sănătate Publică și Primăria Odobești.

Medicul a explicat gestul făcut spunând că de când a început campania de vaccinare și până în prezent a presat un serviciu fără un contract de muncă sau convenție de voluntariat și cere rezolvarea acestei probleme.

Mai mult, medicul a precizat că există centre de vaccinare unde medicii au refuzat să mai vină la serviciu.

Un medic din s-a autodenunțat. Ce i-a cerut Prefectura Vrancea

Printr-un comunicat de presă, Instituția Prefectului Vrancea i-a răspuns medicului că a depus un jurământ și că acest denunț conține doar opinii personale.

„În primul rând apreciem că ideea acestui „autodenunț” este greșită, neavând nimic în comun cu strategia adoptată de Guvernul României privind vaccinarea. Scopul lui fiind inducerea în eroare a publicului prin lansarea în spațiul public a unui neadevăr!

Susținem toate acestea întrucât „autodenunțul” cuprinde opinii personale. Total lipsite de fundament!

Astfel, precizăm că pentru activitatea de vaccinare s-au implicat voluntar medici și asistenți calificați care dețin atestatul de liberă practică. Ș care au înțeles să presteze muncă de voluntariat – care definește activitatea de interes public în domenii cum sunt: serviciile sociale, medico-sanitar, educativ, învățământ, umanitar, sportiv, de protecție a mediului etc. desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială!, se arată în comunicatul Prefecturii Vrancea.

Răspunsul medicului Grigore Hanță a fost că prefectul se ascunde în spatele Guvernului care l-a numit. Iar activitatea de voluntariat, pe care o invocă, trebuie reglementată cu un contract.