Evenimentul Zilei > Justitie > Cauza în care fostul consilier prezidențial Dorin Marian fost acuzat de luare de mită a fost clasată. Faptele nu există
Cauza în care fostul consilier prezidențial Dorin Marian fost acuzat de luare de mită a fost clasată. Faptele nu există

Cauza în care fostul consilier prezidențial Dorin Marian fost acuzat de luare de mită a fost clasată. Faptele nu există

În iunie 2019, fostul consilier prezidențial Dorin Marian, a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită și spălare de bani în dosarul licenţelor Microsoft.

După aproape doi ani, procurorul de caz a clasat cauza, pe motiv că faptele nu există.

 

Ce spunea DNA în 2019

„În cursul anului 2007, inculpaţii Berteanu Petru şi Marian Marius-Dorin au ajutat un înalt demnitar să pretindă, iar, în cursul anului 2008, să primească, în mai multe tranşe, foloase materiale de la reprezentanţii unei companii austriece din domeniul IT, în schimbul exercitării atribuţiilor care îi reveneau în legătură cu adoptarea a patru hotărâri de guvern (ce priveau, printre altele, încheierea mai multor acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie ce avea ca obiect închirierea de către statul român a unor licenţe IT). În baza acestei înţelegeri, reprezentanţii companiei au achitat un comision de 10% din valoarea sumelor încasate de la statul român, prin intermediul unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore. Din foloasele respective, suma de 800.000 USD a fost folosită pentru stingerea unei datorii pe care demnitarul o avea către o firmă, reprezentând contravaloarea unor servicii de consultanţă politică”, se arată într-un comunicat al DNA.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: