Câți soldați va trimite Franța în România: „Suntem realiști, lucizi și, prin urmare, ne pregătim”

Câți soldați va trimite Franța în România: „Suntem realiști, lucizi și, prin urmare, ne pregătim” Sursă: Nastase Cristian Stefan | Dreamstime.com

„Dialogul continuă”, însă Franța este pe poziție. Sâmbătă, 29 ianuarie, ministrul Forțelor Armate francez, Florence Parly, a evocat posibile deplasări de trupe franceze în România, țară vecină cu Ucraina, pentru a putea contribui la o „reasigurare” a regiunii amenințate de Rusia.

În cazul în care NATO decide să desfășoare trupe militare în România, Franța este gata să sprijine țara noastră cu „câteva sute” de militari. Poziția Parisului vine chiar după ce președintele Ucrainei s-a plâns de avertismente „acute și arzătoare” venite din partea Washingtonului, în timp ce Pentagonul a furnizat informații sumbre, afirmând că Rusia a adunat suficiente trupe pentru a-i invada întreaga țară.

„Câteva sute” de soldați ar putea să vină în România

„Franța este pregătită, dacă NATO decide, să desfășoare elemente militare în România”, a declarat ministrul Forțelor Armate, făcând referire la „câteva sute” de soldați. O reuniune trebuie să aibă loc „foarte curând cu membrii NATO”, în timp ce Statele Unite vor trimite „în curând” trupe în Europa de Est.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a estimat, vineri, că cu peste 100.000 de soldați ruși desfășurați la frontierele Ucrainei, Rusia a adunat suficiente forțe pentru o invazie. Dar el a subliniat că un conflict între Ucraina și Rusia „nu este inevitabil”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există încă timp și spațiu pentru diplomație”, a precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Ministrul Forțelor Armate din Franța: „Dialogul continuă”

De câteva săptămâni, Rusia face presiuni asupra Ucrainei pentru a o împiedica să adere la NATO. Mișcările sale de trupe la frontiera ucraineană au declanșat o confruntare diplomatică între Moscova și Washington, care acum își înmulțesc amenințările, în timp ce Europa, mai puțin vehementă, se străduiește să se facă auzită.

„Dialogul continuă și suntem convinși că prin dialog, prin soluții diplomatice și politice trebuie să rezolvăm acest conflict”, a declarat ministrul Forțelor Armate din Franța, la o zi după ce Emmanuel Macron a vorbit la telefon cu Vladimir Putin și cu omologul său ucrainean.

„Suntem realiști, lucizi și, prin urmare, ne pregătim”

„Suntem realiști, lucizi și, prin urmare, ne pregătim. Suntem pregătiți să apărăm țările care sunt cele mai apropiate de această zonă de tensiune”, a mai spus Florence Parly în această sâmbătă pe France Inter, potrivit world-today-news.com, asigurând totodată că autoritățile favorizează discuțiile.

Pe 27 ianuarie, Florence Parly s-a deplasat la București pentru a vorbi despre Sahel și despre prezența franceză în Europa de Est. „Așa cum a indicat președintele Republicii, suntem pregătiți să ne consolidăm prezența în România în cadrul misiunilor NATO”, declarase ministrul pe atunci, precizând că studiază parametrii acestei eventuale desfășurări, o formă de avertisment adresat Moscovei pe care a reiterat-o sâmbăta aceasta.