Evenimentul ZileiInternationalCâte zile poate vota Diaspora la scrutinul din 6 decembrie 2020

Câte zile poate vota Diaspora la scrutinul din 6 decembrie 2020

Câte zile poate vota Diaspora la scrutinul din 6 decembrie 2020
Anul acesta vor fi 748 de secţii de votare în Dispora, cu 331 mai multe faţă de acum patru ani. De asemenea, votul la alegerile parlamentare se va desfăşura în străinătate pe parcursul a două zile, în 5 şi 6 decembrie.

Alegeri parlamentare 2020. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că numărul secţiilor de votare în străinătate la alegerile parlamentare din acest an a crescut cu 331 faţă de scrutinul parlamentar din 2016, respectiv de la 417 la 748 de secţii de votare.

Numărul secţiilor de votare din diaspora la alegerile parlamentare din acest an a crescut față de alegerile din 2016, a anunțat ministrul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă, la 16 noiembrie, propuneri pentru organizarea a 748 de secţii de votare în străinătate. Astăzi, AEP a emis hotărârea de aprobare a acestei propuneri. Este foarte important de subliniat că alegerile au loc în două zile, sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 decembrie, este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile. (…)

Vreau să subliniez că propunerea de organizare a celor 748 de secţii de votare în străinătate este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice şi consulare a reprezentanţilor comunităţilor de cetăţeni români în afara ţării, iar în ce priveşte numărul de secţii vreau să remarc faptul că, faţă de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta am propus organizarea a 331 de secţii în plus”, a declarat Bogdan Aurescu, întrebat de premier despre situaţia privind organizarea secţiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare, potrivit Agerpres.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie începe vineri şi se va încheia pe 5 decembrie la ora 7.00

Campania se va fi în condiţii similare celei pentru alegerile locale, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Astfel, întrunirile şi evenimentele electorale desfăşurate în spaţiul închis se vor desfăşura cu maximum 20 de persoane, iar cele în aer liber cu maximum 50 de persoane. În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează sau formează un grup este limitat la 6, iar pentru acţiunile din uşă în uşă la 2 persoane.

De asemenea, cei care participă la o acţiune electorală din uşă în uşă sau la una de distribuire a materialelor de propagandă electorală vor purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata interacţiunii între acestea şi cetăţeni, menţinând distanţa fizică de minimum un metru între oricare doi oameni.


Accesează: