Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ de CĂLĂTORIE în Spania. Avertisment pentru români de la Ministerul Afacerilor Externe
ALERTĂ de CĂLĂTORIE în Spania. Avertisment pentru români de la Ministerul Afacerilor Externe

ALERTĂ de CĂLĂTORIE în Spania. Avertisment pentru români de la Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o alertă de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei. Oficiali ai diplomației române precizează că, pentru 21 decembrie 2018, a fost convocată o grevă la nivel național a societății naționale de transport feroviar iar în Barcelona polițiștii au transmis că există riscul blocării unor artere de circulație pe căile de access pre aeroport cu efecte asupra vămilor.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că REMFE și ADIF – societatea națională de transport feroviar au anunțat declanșarea unei greve generale. Totodată, Poliția Regională Catalană – Mossos D’Esquadra, a emis precizări legate de manifestațiile preconizate pentru vineri, 21 decembrie 2018, în Barcelona – Regiunea Autonomă Catalonia, cu privire la faptul că s-ar putea organiza mobilizări care să determine blocări ale circulației rutiere și transportului public de călători, extinse atât în interiorul Barcelonei, cât și în împrejurimi.

Exista posibilitatea ca accesul spre aeroport sa fie afectat, chiar întrerupt, date fiind restricțiile de acces înspre și dinspre Barcelona, în același timp fiind afectată și activitatea vamală.

Demonstraţiile pot continua şi în următoarele zile, aspect ce ar putea genera perturbări ale circulației rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei, explică oficialii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să manifeste prudenţă în locurile aglomerate și să se evite zonele demonstraţiilor care vor avea loc în oraşul Barcelona şi în împrejurimi.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661 547853

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro 

și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” ((http://www.mae.ro/app_cs )care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: