Catalogul va dispărea în acest an şcolar. Cu ce va fi înlocuit
- Antonia Hendrik
- 2 septembrie 2020, 07:39
Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că acel catalog clasic va fi înlocuit în noul an şcolar care va începe pe 14 septembrie.
În ce situaţie se află şcolile din ţară
Ministrul Educaţiei a declarat, de asemenea, faptul că şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%, în ceea ce priveşte echipamentul necesar procentul este de 65%. Monica Anisie a ţinut să facă un apel la responsabilitate, menţionând faptul că educaţia trebuie să continue.
Cum se va desfăşura învăţământul hibrid
Conform ministrului educaţiei, profesorul va intra în clasă, se va conecta pe platformă şi va preda lecţia normal, aceasta fiind urmărită şi de elevii din clasă şi de cei de acasă.
„Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a precizat Monica Anisie. „De cele mai multe ori, și elevii pot face lucrul acesta”, pentru a economisi timp, a adăugat ministrul educației.
Situaţia tabletelor
„Acum, sunt aproximativ 82.000 tablete pentru copii. Avem acum un câștigător desemnat, noi am aflat din spațiul public, informația nu a fost transmisă la Ministerul Educației. Avem un singur câștigător pentru 3 loturi din 9 și încă procedura nu a fost încheiată, în această perioadă suntem în perioada de contestații. Până în 7 septembrie există procedura de contestația. S-ar putea contesta. Prin urmare, s-ar putea să nu fie declarat câștigător până la final operatorul economic care a câștigat inițial (...).
Sunt dezamăgită de modul în care ONAC a gestionat situația
Președinta ONAC m-a asigurat în toate discuțiile că lucrurile sunt bine realizate, că vom avea câștigători și că va fi bine la începutul anului școlar. „Pentru că am prevăzut posibilitatea să se întâmple acest lucru și pentru că, știți foarte bine, o achiziție centralizată presupune mai multe riscuri, am luat decizia ca la nivelul unităților de învățământ să se facă un necesar și să ajutăm școala să achiziționeze echipamentele de care are nevoie. De aceea, Guvernul a alocat 175 de milioane de euro, nu numai pentru echipamente electronice, ci și pentru echipamente sanitare”, a mai spus Monica Anisie la Digi24.