Ciolacu pune pieptul în fața lui Cîrstoiu: Nu e un criminal

Ciolacu pune pieptul în fața lui Cîrstoiu: Nu e un criminal Sursa foto: Facebook

Cătălin Cîrstoiu este „în acest moment”, candidatul coaliției PSD - PNL pentru alegerila la Primăria Generală, spune Marcel Ciolacu. Premierul dă asigurări că medicul „nu este un criminal”.

Ciolacu a făcut o serie de declarații referitoare la candidatul PSD - PNL pentru alegerile locale la Primăria Generală. Liderul PSD a afirmat că cele două partide vor avea un candidat unic la București, pe 9 iunie.

Cătălin Cîrstoiu apărat de Ciolacu

Marcel Ciolacu a comentat situația candidatului PSD - PNL la alegerile pentru Primăria București. El a reacționat după mai multe zile în care liderii PSD și PNL au fost lipsiți de reacție pe tema speculațiilor cu privire la retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală. În ultimul timp au apărut mai multe scenarii în legătură cu înlocuirea candidatului comun. S-a vorbit, inclusiv, despre intenția PSD de a-l susține pe Piedone.

„Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu. Am spus foarte clar că luni vom face o coaliţie, am vorbit pe WhatsApp cu domnul Cîrstoiu, o să vorbesc şi telefonic mai târziu, e normal că ţinem o legătură între noi. Nu am apucat să mă uit în detaliu la conferinţa de presă de ieri şi să urmăresc. (...) Sunt ferm convins că bucureştenii vor alege varianta cea mai bună”, a declarat Marcel Ciolacu la Piteşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici de această dată liderul PSD nu a fost tocmai convins că medicul va rămâne candidatul coaliției. Deși a dat asigurări că cele două partide vor fi reprezentate la București, nu a confirmat că acesta va rămâne Cătălin Cîrstoiu.

„Ce vă pot spune cu certitudine, că alianţa PSD şi PNL la Primăria generală a Capitalei va avea un candidat unic. În acest moment avem un candidat unic. (...) Haideţi să avem coaliţia de luni”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Cîrstoiu

Marcel Ciolacu și Cîrstoiu/ Sursa foto: Facebook

Ciolacu pune pieptul în fața medicului

Politicianul PSD i-a luat apărarea medicului Cătălin Cîrstoiu, în contextul controverselor legate de situația profesională a acestuia. El a dat asigurări că medicul nu este „un criminal”. De asemenea, a mai precizat că aspectele ce ridică semne de întrebare cu privire la activitatea profesională a acestuia vor fi clarificate în coaliție.

„Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania... dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi! Am înţeles, a fost la o clinică... dar lucrurile acestea o să le lămurim în cadrul coaliţiei”, a mai spus Ciolacu.

Înrebat dacă medicul Cîrstoiu este într-o situație de incompatibilitate, Marcel Ciolacu a făcut referire la ... Clotilde Armand. Politicianul PSD s-a declarat sigur că aceasta este incompatibilă, lucru pe care, a precizat, nu-l poate spune despre propriul candidat.

„Eu nu am văzut decizie la domnul Cîrstoiu, nu am văzut-o! Dacă ANI are document, să o rezolve!”, a spus Ciolacu.

Dorel Onaca vrea la Primăria generala

Sursa foto EVZ

Cazul Cătălin Cîrstoiu se amână pentru luni

Marcel Ciolacu a declarat că PSD și PNL va discuta cazul medicului candidat în ședința coaliției de luni. Până atunci, Cîrstoiu este candidatul comun la alegerile locale din 9 iunie.

 „O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu e incorect pentru un de asemenea valoare profesională să fac acest lucru”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.