O postare făcută de Clotilde Armand pe rețelele de socializare a dat naștere unor aprige discuții. Este vorba despre o poză cu o mașină ce a fost parcată neregulamentar pe Șoseaua Kiseleff. Într-o zonă în care autoturismul nu ar fi trebuit să se afle în mod normal.

„Domnul/doamna șofer a simțit de cuviință să-și parcheze mașina pe trotuarul din șoseaua Kiseleff. Toți pietonii și bicicliștii trebuie să facă slalom pentru nesimțirea asta. Și nu e singurul caz. La asemenea nesimțire se răspunde cu amendă. Fără alte discuții. Și fac un apel către voi să sesizați poliția locală în situațiile asemănătoare. Trebuie să ne luăm orașul înapoi. Orașul este al oamenilor, nu al mașinilor”, scria primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Clotilde Armand a aflat că se parchează neregulamentar în Sectorul 1

Interesant este că, în acea zonă, mai ales în weekend, sunt parcate zeci de mașini care îi încurcă pe bicicliști și pietoni. Situația nu este nouă, iar șoferii care parchează în acea zonă sunt foarte rar sancționați de Poliția Locală pe care o invocă primarul de le Sectorul 1.

În replică, la această postare, jurnalistul Alexandru Gaci a vorbit despre traficul sufocant din Capitală și din Sectorul 1.

Soluțiile prezentate de un jurnalist, pentru reducerea traficului

„Nu este primul primar din Bucureşti care are această problemă. Dacă ne uităm cu atenţie, şi primarul Sectorului 6, primarul sectorului în care locuiesc eu, avea o problemă cu nişte maşini şi a şi sunat la Poliţia Rutieră, el spunând că este un mare fan al plimbărilor cu trotineta prin Bucureşti. Foarte frumoase trotinetele, deşi nu sunt reglementate legal, aşa cum sunt ar trebui pentru circulaţie, dar eu cred că Bucureştiul în momentul de faţă, este în imposibilitatea de a mai suporta traficul şi spun lucrul acesta de foarte multă vreme”, a afirmat Alexandru Gaci conform Antena 3.

În ceea ce privește soluțiile la această mare problemă, jurnalistul a spus „Soluţii, probabil că ar exista, dar eu sesizez că există un număr incredibil de mare de maşini cu numere de provincie în Bucureşti. Sunt foarte mulţi bucureşteni care au 3-4 maşini pe care le parchează pe oriunde apucă. Nimeni nu respectă motocicliştii şi scuteriştii în trafic.

Este o problemă extrem de mare. Cred că într-adevăr, trebuie să găsească o soluţie, iar eu cred că ar trebui reglementat traficul din Bucureşti în privinţa maşinilor de provincie. Spre exemplu, eu aş interzice ca maşinile de aprovizionare să funcţionzeze în timpul zilelor, cum ar fi camioanele pe care le găsim peste tot, maşinile care se ocupă de lucrări în Bucureşti, fiindcă Bucureştiul este un şantier. Trebuie şi ele reglementate (…).