Cât de gravă e situația lui Trump? Cum se simte după tratamentul experimental pentru COVID

Cât de gravă e situația lui Trump? Cum se simte după tratamentul experimental pentru COVID

Președintele american, care prezintă simptome „moderate”, a fost internat vineri, 2 octombrie, la spitalul militar Walter Reed de lângă Washington „pentru câteva zile” și i se administrează un tramament considera foarte promițător.

Președintele american Donald Trump, spitalizat vineri după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, ca „măsură de prudență extremă”, potrivit medicului său, Sean Conley, primește un tratament experimental pe bază de anticorpi de sinteză.

Doctul Sean Conley a arătat că lui Trump i s-a injectat o doză dintr-un cocteil experimental, numit REGN-CoV-2, care a fost dezvoltat de societatea de biotehnologie Regeneron, și care a dat rezultate încurajatoare în testele clinice pe un număr mic de pacienți.

Președintelui i-a fost administrată doza maximă de 8 grame, scrie AFP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anticorpii de sinteză sunt fabricați în laborator și, odată injectați în corpul unui pacient, se topesc pe virus pentru a-l neutraliza, așa cum ar trebui să o facă sistemul imunitar.

Săptămâna trecută, Regeneron, care a primit 600 de milioane de dolari de la guvernul american pentru a dezvolta acest tratament, a anunțat că într-un test pe 275 de pacienți, cocteilul a redus cantitatea de viruși la pacienții infectați ne-spitalizați și a accelerat însănătoșirea acestora.

Lui Donald Trump i se mai administrează și zinc, vitamina D, famotidină, melatonină și aspirină, potrivit doctorului său, dar și Remdesevir, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, Kayleigh McEnany, care a precizat că președintele „nu are nevoie de un supliment de oxigen”.

Remdesevirul este un antiviral care atacă mecanismul de multiplicare al virușilor, „deghizându-se” în material genetic al acestora, fapt care permite reducerea cu câteva zile a perioadei de internare a pacienților.

În luna mai, Donald Trump anunțase că a luat și clorochină, în scop preventiv.

„Un cocteil de anticorpi căruia nu i se cunoaște eficiența și toleranța nu este un tratament care i se administrează unui pacient cu stare bună”, a declarat Gilbert Deray, medic la spitalul Pitié-Salpêtrière, citat de publicația franceză La Dépèche.

Îmbolnăvirea cu COVID-19 afectează drastic campania electorală a lui Donald Trump, dat fiind că alegerile sunt programate peste exact o lună, pe 3 noiembrie.