Evenimentul Zilei > Politica > Cât costă tabletele destinate elevilor? Guvernul a aprobat suma fabuloasă!
Cât costă tabletele destinate elevilor? Guvernul a aprobat suma fabuloasă!

Cât costă tabletele destinate elevilor? Guvernul a aprobat suma fabuloasă!

Achiziția a 500.000 de tablete electronice și a materialelor sanitare necesare începerii școlilor a primit finanțare, după ce guvernul a adoptat un act normativ care prevede decontarea sumelor necesare prin Ministerul Fondurilor Europene.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan care a precizat că achizițiile vor fi făcute de autoritățile publice locale și vor fi decontate de Ministerul Fondurilor Europene.

„În şedinţa de guvern de astăzi (miercuri, 19 august – n.red.) am adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede decontarea prin Ministerul Fondurilor Europene a achiziţiei de 500.000 de tablete, achiziţii făcute de către autorităţile publice locale sau inspectoratele şcolare judeţene”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a mai spus că suma necesară ajunge la aproximativ 100 de milioane de euro, conform estimărilor făcute la nivel de Guvern.

„Cele 500.000 de tablete sunt necesare pentru începutul de an şcolar, iar această achiziţie este în valoare de 100 de milioane de euro. Aşadar, 100 de milioane de euro, prin Ministerul Fondurilor Europene, bani decontaţi către autorităţile publice locale”, a arătat Raluca Turcan, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria după ședința de Guvern.

În același context, vicepremierul Raluca Turcan a mai spus că pentru decontarea materialelor de protecție sanitară ce urmează să ajungă în școli, Ministerul Fondurilor Europene va mai aloca încă 50 de milioane de euro.

„Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute de către autorităţile publice locale pentru materiale de protecţie sanitară necesare în şcoli, iar aceste achiziţii sunt în valoare de 50 de milioane de euro”, a precizat vicepremierul Turcan.

Potrivit spuselor sale, ministerul condus de Ioan Boloș va deconta containerele ce urmează să fie achiziționate și instalate în localitățile în care nu există apa curentă și canalizare.

„Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute pentru cumpărarea de containere sanitare în localităţile unde nu există apă curentă şi canalizare. Aceste achiziţii vor fi în valoare de 25 de milioane de euro şi reprezintă un sprijin uriaş pentru copiii aflaţi în aceste comunităţi unde încă există restanţe uriaşe din perspectiva asigurării condiţiilor minime necesare la început de an şcolar”, a mai spus Raluca Turcan.

Copiii trebuie să meargă la școală! Iohannis: „Nu vrem o generație pierdută”

Măști obligatorii și separatoare între elevi. Așa se va face școală pe timpul pandemiei!

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: