Evenimentul Zilei > Actualitate > Case de marcat fără rafturi cu dulciuri pentru familiile cu copii mici
Case de marcat fără rafturi cu dulciuri pentru familiile cu copii mici

Case de marcat fără rafturi cu dulciuri pentru familiile cu copii mici

La Senat s-a depus un proiect legislativ care prevede înființarea în supermarket-turi a unor case de marcat pentru familiile cu copii minori, fără rafturi cu dulciuri

 „Prezenta inițiativă legislativă are drept scop crearea cadrului legal pentru existența acelor case de marcat în incinta supermagazinelor sau hipermagazinelor, dedicate numai familiilor, fără dulciuri și fără alimente nesănătoase expuse. Aceste case de marcat vor fi folosite doar de către acele familii care au copii minori. Propunerea legislativă este menită să protejeze copiii împotriva dulciurilor și a celorlalte alimente care nu sunt indicate pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, fiind afișate pe rafturile de pe lângă casele de marcat, evitând astfel situațiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse de către părinți sau aparținători”, se arată în expunerea de motive, din care citează Hotnews. România se află pe locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar procentul copiilor cu diabet de tip II crește alarmant. Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, ca primă Cameră sesizată.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: