Casa-piramidă, care te umple de energie

Casa-piramidă, care te umple de energie

Un ieşean şi-a construit o casă după modelul mormintelor faraonice şi, spune el, oricine o vizitează se binedispune.

Ionel Sârgia, un pensionar ieşean, a reuşit să adune energiile pozitive între patru pereţi. După ce a studiat mai bine de 25 de ani efectele celebrelor construcţii funerare ale egiptenilor, în 2006 a început construcţia unei piramide la Valea Seacă, un sat de la marginea Iaşiului.

Deşi, în aparenţă, pentru un constructor ar părea o lucrare simplă de realizat, în fapt, ieşeanul spune că locuinţa sa are la bază analize ştiinţifice aprofundate şi că va studia efectele casei sale împreună cu un grup de cercetători. Piramida a început să o construiască după ce i-au apărut unele probleme de sănătate. „Am vrut să văd dacă funcţionează ceea ce s-a scris până acum”, povesteşte Ionel Sârghia despre proiectul său.

Casă „fără stres” de cutremur

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietarul spune că piramida sa l-a costat un pic mai mult decât o casă tradiţională. Printre calităţile locuinţei se numără faptul că are o bună izolare atât termică, cât şi fonică. „Până să hotărăsc să mă mut, am făcut mai multe teste şi am vrut să văd cum reacţionează la condiţiile meteo. Am observat, de exemplu, că în cea mai gerosasă zi de iarnă, în interiorul piramidei s-au înregistrat 8 grade Celsius, fără nicio sursă de căldură.”

Casa e rezistentă şi la cutremur. Datorită formei, în cazul unui seism, proprietarul spune că pereţii nu vor fi „stresaţi” prea mult de mişcările pământului. În interiorul piramidei, a avut grijă de fiecare detaliu şi piesă de mobilier, astfel încât să nu afecteze energia pozitivă. Gândurile rele rămân la uşă

Odată ce te hotărăşti să intri în casă, Ionel Sârghia spune că trebuie să laşi opiniile negative afară, iar mintea să nu „zburde” alandala. Piramida nu te ajută să câştigi la loto şi nici nu are efecte benefice pentru alte persoane la care te gândeşti.

Proprietarul mai spune că de influenţele curative beneficiază doar cel care intră în piramidă, atât. Fie că stai în dormitor sau în camera de oaspeţi, locuinţa e construită astfel încât energia să aibă aceeaşi intensitate în orice loc te-ai afla. „Proiectul a fost gândit ca toate energiile să fie echilibrate şi să-ţi creeze o stare pozitivă. Nu e vorba de paranormal. Sunt lucruri din natură pe care, dacă oamenii de ştiinţă le-ar sudia mai aprofundat, ar putea preveni sau chiar salva unele catastrofe, precum încălzirea globală, de exemplu.” Musafirii primesc energie

Pentru a se stabili exact de cât timp ai nevoie să stai în interiorul piramidei ca să te vindeci de o boală, trebuie făcute unele calcule. La această analiză se pun la socoteală, printre altele, şi vârsta sau data naşterii.

Oricum, pentru orice musafir care îi trece pragul, gazda asigură că va simţi energia de cum intră pe uşă. După ce va rezolva problema utilităţilor şi se va muta definitiv, evoluţia fiecărei vietăţii din curte va fi atent supravegheată pentru a se observa dacă are loc vreo schimbare.

De energia binefăcătoare ar putea beneficia şi vecinii, pentru că efectul piramidei ar putea radia pe o rază de aproape 240 de metri pătraţi. Pasiune pură

Ionel Sârghia spune că nu prea îl interesează părerea altora despre ideea sa de a construi o piramidă. Licenţiat în ştiinţe militare şi juridice, glumeşte despre sine şi spune că, până acum, doar moaşă comunală nu a fost.

Una dintre teoriile sale e că în univers nu e haos, toate sunt ordonate şi dacă „scormoneşti” după răspunsuri, până la urmă toate duc la Dumnezeu, cel care are grijă să ordoneze orice.

Despre piramida lui mai spune că e un fel de „ajutor” pe care îl oferă naturii: „Tot ce am făcut până acum a fost doar pură pasiune. Nu am de gând să fac din casa mea un loc de pelerinaj, iar atunci când am început să fac acest proiect nu m-am gândit ca la o afacere”. Proprietarul este de părere că ar fi bine ca fiecare om să încerce să facă ceva în viaţă şi să nu devină „un simplu gunoi pentru iarba din cimitir”.

Ionel Sârghia, proiectantul casei în formă de piramidă

BREVET

Lamele de ras se ascut singure

  • Cehul Karel Drbal e primul care a obţinut un brevet de invenţie pentru o aplicaţie a efectului de piramidă.
  • În anul 1959 a prezentat un dispozitiv în formă de piramidă, în interiorul căruia a pus o lamă de ras. Cercetările ulterioare au stabilit că şi-a mărit durata de utilizare.
  • Cei care au cercetat aplicaţia inventatorului ceh au susţinut că s-a observat faptul că unele lame uzate şi-au refăcut tăişul.