Casa complet neagră, inspirată din legende și mituri, a devenit virală: „Ciudățenia” sa a oferit tuturor „un subiect de discuție” FOTO

Casa complet neagră, inspirată din legende și mituri, a devenit virală: „Ciudățenia” sa a oferit tuturor „un subiect de discuție” FOTO Sursa: Instagram

O casă complet neagră din statul american Illinois, în valoare de 250.000 de dolari, a devenit virală pentru aspectul său gotic. Proprietarul susține că nu s-a gândit vreo clipă că locuința ar putea face furori pe social media și că nu asta a fost intenția sa, însă se pare că internauții i-au acordat o atenție deosebită. La momentul redactării articolului, postarea ce vizează imobilul a fost apreciată de 94.000 de utilizatori ai rețelei de socializare Instagram.

Casa gotică a fost listată pe un portal de anunțuri imobiliare pe data de 17 decembrie, însă a cucerit internetul după ce a fost postată pe un cont de Instagram dedicat anunțurilor de proprietăți neobișnuite din SUA, care are peste 1,3 milioane de urmăritori. Postarea de pe Instagram, publicată pe 20 decembrie, are la momentul redactării articolului în cauză peste 94.000 de aprecieri din partea internauților.

Proprietatea cu aspect gotic a devenit virală pe social media

Proprietatea octogonală a fost cumpărată pe 5 august cu 75.000 de dolari de către agentul imobiliar Seth Goodman, în vârstă de 34 de ani, care a declarat pentru Business Insider că a renovat proprietatea, dar nu a intenționat ca aceasta să fie toată neagră la început. Goodman a spus că a plănuit să vopsească doar acoperișul de șindrilă în negru, dar ulterior s-a angajat la schema de culori în toată casa, cu ajutorul unor antreprenori locali.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Deși unii ar putea să o considere întunecată, în interior nu este așa, având în vedere toată lumina naturală și iluminarea de deasupra capului”, a declarat Goodman, susținând că locuința nu are „absolut deloc” un caracter gotic. „Este pur și simplu o proprietate pașnică, unică, în opinia mea”, a spus agentul imobiliar.

Lista de proprietăți descrie casa cu două etaje ca fiind o „locuință misterioasă de culoare neagră în formă de octogon, situată pe un teren izolat și extins de 0,52 acri”.

Locuința „ciudată” a oferit tuturor „un subiect de discuție”

Proprietatea a fost construită inițial în 1993, potrivit lui Goodman, care a precizat că a ținut foarte mult să păstreze forma sa unică și să o renoveze ținând cont de „ciudățenia” sa.

El a spus că vecinii au fost inițial luați prin surprindere de transformare, dar, în mare parte, au fost șocați în mod pozitiv. „Cu siguranță a avut un impact de atractivitate generală și a oferit tuturor un subiect de discuție”, s-a exprimat agentul imobiliar.

Reședința se întinde pe puțin peste 1.500 de metri pătrați și este dotată cu un garaj pentru trei mașini. Goodman a spus că el crede că locația izolată și garajul mare au adăugat un strop de mister casei.

„De pe strada laterală, tot ceea ce poți vedea este garajul pentru trei mașini”, a spus el, adăugând că trecătorii nu au putut observa suficient de mult din locuință pentru a-și da seama ce este clădirea de fapt.

„Prea multe case sunt la fel - de ce să nu ieșim în evidență?”

În interiorul casei, o temă în alb și negru se întinde pe două dormitoare, două băi și un living și o sufragerie în plan deschis. Are o scară în spirală, o bucătărie și o debara, a spus Goodman.

Designul său original era destul de „neutru și învechit”, a spus Goodman. Se baza pe o schemă de culori alb și bej, cu maro pentru părțile laterale și acoperiș.

Proprietatea are o mulțime de ornamente distinctive, cum ar fi neon, un șemineu cu gaz, uși franțuzești, parchet laminat și o bucătărie galeră cu blaturi de granit.

Goodman a declarat că, de când a fost publicat anunțul, casa a stârnit mult interes la nivel mondial datorită aspectului său unic. „Prea multe case sunt la fel - de ce să nu ieșim în evidență sau să fim diferiți?”, s-a exprimat agentul imobiliar.

O scară în spirală din salonul și sufrageria în plan deschis conduce la mansarda principală, care are „plafoane catedrale înalte” și trei luminatoare, potrivit anunțului.

Lista adaugă că etajul superior este dotat cu o baie cu gresie cu „o vanitate dublă”, precum și cu un duș.

Goodman a spus că există multe ferestre în casă, precum și detalii gri și albe, pentru a se asigura că locuința nu oferă un sentiment sumbru.

„Există tone de lumină naturală, având în vedere că ferestrele sunt peste tot pe ambele etaje, precum și luminatoarele de deasupra capului”, a spus el.

O „bijuterie absolută” pentru cei cărora le place să doarmă

Bucătăria, băile și camera de utilitate au toate finisaje albe și dulapuri de culoare gri- cărbune. Goodman a spus că a ales să adauge lumină în acest spațiu. Nu există niciun dezavantaj în a trăi într-o casă complet întunecată, a spus agentul imobiliar, adăugând că este excelentă pentru un somn profund.

Când a fost întrebat dacă au existat limitări în ceea ce privește casa neagră, el a spus: „Niciuna”. „Dacă vă place să dormiți, nu există un loc mai liniștit pentru a o face”, a spus Goodman.

Agentul imobiliar a mai precizat că locuința a fost o achiziție perfectă pentru una sau două persoane care doresc o viață care necesită puțină întreținere. Casa impresionantă ar fi „o bijuterie absolută” pentru oricine caută o locuință relaxantă. „Este ușor să vii și să pleci și să trăiești în liniște și confort total”, a conchis agentul imobiliar Seth Goodman.